Kadetska liga, 2. kolo: Pobede Pantera, Stršljena i SBB Vukova

1050

Posle tronedeljne pauze, kadeti su nastavili da se takmiče u trećem prvenstvu Srbije. Vukovi su pobedili Indianse, Black Hornetsi Divlje veprove, a Panteri su na gostovanju u Zemunu bili bolji od debitanata u ligi, ekipe Pirate Dragons.

Detaljni izveštaji su u nastavku.

1SBB Vukovi — Meridian Indians

Branioci dvostruke titule Meridian Indiansi odigrali su prvi meč u novoj U17 sezoni u Beogradu protiv SBB Vukova. Gotovo čitav susret protekao je bez poena, da bi domaćini tek u poslednjoj etapi iskoristili nesmotrenost inđijskog tima i dva puta poentiraju trčanjem.

Vukovi imaju dve pobede do sada, pošto su 1. kolu bili ubedljivo bolji od Black Hornesta iz Jagodine 46 : 0, dok Indiansi imaju meč manje, jer je duel 1. kola protiv Pirate Dragonsa bio odložen.

Rezultat

Team1234FT
SBB Beograd Vukovi0001414
Inđija Indians00000

8 : 0 — trčanje 15 yd, Dimitrije Obradinović; TPC trčanjem, Aleksandar Mlađen
14 : 0 — trčanje 40 yd, Mlađen; TPC neuspešan

2Black Hornets — Wild Boars

Najneizvesnija utakmica odigrana je Jagodini, tačnije u mestu Ribare, gde su Black Hornetsi bili domaćini komšijama iz Kragujevca. Rezultatska klackalica trajala je tokom čitavog susreta u kojem su se akcije uglavnom bazirale na igri trčanjem. Ipak, domaćini su uspeli da preokrenu rezultat u trećoj deonici, sa dva rushing tačdauna, od kojih je jedan postignut trčanjem Mihajla Markovića od čak 80 jardi.

Veljko Nešić, kvoterbek jagodinskog tima, ocenio je da su svi iz njegovog kolektiva odigrali fokusirano i stabilno.

— Iz svakog poraza se trudimo da shvatimo naše greške. Tako je bilo i nakon našeg poraza protiv Vukova u prvom kolu. Ovo je razvojno takmičenje gde se svi spremamo da postanemo najpre dobri juniorski igrači a potom i seniori. Protiv Veprova smo odigrali stabilnije, ali i dalje ima puno toga na čemu ćemo raditi u nastavku sezone. Protivniku želimo sreću u nastavku takmičenja, a mi već od sutra se spremamo za sledeće gostovanje u Pančevu — izjavio je mladi Nešić.

Rezultat

6 : 0 — vraćanje fambla 65 yd, Mihajlo Marković; TPC neuspešan
6 : 8 — vraćanje fambla 56 yd, Vujadin Jelača; TPC trčanjem, Vuk Lazović
6 : 14 — trčanje 18 yd, Lazović; TPC neuspešan
12 : 14 — trčanje 80 yd, Marković; TPC neuspešan
18 : 14 — trčanje 13 yd, Veljko Nešić; TPC neuspešan

3Pirate Dragons — Panthers

Na terenu OŠ „Sutjeska“ Pirati su imali svoj debi u karegoriju U17. Viđen je zanimljiv, kreativan i raznovrstan fudbal, u kojem su kadeti demonstrirali razne formacije, pa je bilo i WR skrinova, RB skrinova, duplih pasova, recimo, posle skrina na hvatača koji zatim uputi pas drugom hvataču…

Utakmica je idealno počela za domaćina koji u prvoj četvrtini trčanjem Nikole Stojanovića dolaze u vođstvo. Međutim, Pančevo ubrzo pasom od 20 jardi izjednačuje rezultat. Pirati raznovrsnom igrom zatim uspevaju u drugoj četvrtini da trčanjem i uspešnim pretvaranjem za 2 povedu sa 14 : 6, što je i bio rezultat na kraju poluvremena.

U nastavku susreta trener Pantera Vlada Savičić, uočivši „kratku klupu“ Pirata, što zbog škole, što zbog ekskurzija, kreće da igrom trčanjem „lomi“ i umara domaću ekipu, te u potpunosti preokreće tok meča i rezultat u korist svoje ekipe.

Pirati, iako vidno izmoreni, igrali su i otvoreno i napadački, što je dovelo i do grešaka, pa je jedna intersepcija na kraju susreta postavila konačan rezultat 14 : 42.

Oba tima su do kraja igrala borbeno, ali je presudna bila duža klupa gostiju iz Pančeva. Kako bilo, momci su pokazali da se na njih može računati i u budućnosti.

Rezultat

Team1234FT
Pirate Dragons860014
Pančevo Panthers66141642

6 : 0 — trčanje 35 yd, Nikola Stojanovicć; TPC neuspešan
6 : 6 — pas 20 yd, Ognjen Lakić za Đorđa Janjića; TPC neuspešan
14 : 6 — trčanje 9 yd, Stojanović; TPC trčanjem, Stojanović
14 : 12 — pas 35 yd, Lakić za Janjića; TPC neuspešan
14 : 20 — trčanje 60 yd, Bojan Nikolić; TPC trčanjem, Lakić
14 : 26 — trčanje 20 yd, Nikolić; TPC neuspešan
14 : 34 — trčanje 5 yd, Lakić; TPC trčanjem, Vladimir Vlaški
14 : 42 — vraćanje intersepcije 45 yd, Vlaški; TPC pasom, Lakić za Dalibora Jajića