Prva liga, 7. kolo: Blue Dragonsi i Golden Bearsi u okršaju za plej-of

644

Dva tima, trenutno na deobi 5. mesta i s jednakim učinkom, odmeriće snage u nedelju, 10. juna. Na stadionu FK Heroj u Jajincima sastaju se Blue Dragonsi i Golden Bearsi.

Biće to prvi međusobni duel ove dve ekipe, posle propuštene prilike 2015. godine u Drugoj ligi Srbije. Tada je utakmica registrovana službenim rezultatom 35 : 0 u korist Zmajeva, pošto su Bearsi otkazali domaćinstvo.

Sada se sastaju u sasvim drugim opštim okolnostima — ali istim za oba sastava. Zmajevima ove sezone ne cvetaju ruže, Golden Bearsi traže adekvatan zaveslaj u prvoligaškim vodama… I jedni i drugi ostvarili su po jednu pobedu, i to protiv Mamuta, imaju negativnu gol-razliku, i takođe obema ekipama treba pobeda.

Zašto? Zato što će pobeda približiti jednu od ekipa plej-ofu, iako je i pred jednima i pred drugima još jedan meč iz odloženog 1. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije. Naime, Zmajeve očekuje duel protiv Legionara, a Medvede protiv Wild Boarsa.

Vajd-risiver Plavih zmajeva Nemanja Čkonjević zato opominje da se sve stvari koje su se dogodile u proteklom periodu, kadrovske promene, dosta povreda, moraju da se zaborave!

— Ove sezone nažalost nikako da dođemo do svoje igre, igre kakvu znamo da možemo da pokažemo na terenu. Trenutna situacija je takva da u naredne dve utakmice s Borom i Mitrovicom možemo da izborimo plej-of ili plej-aut utakmicu. Svakako želimo da idemo u vajldkard rundu, ali to zahteva daleko veću ozbiljnost, skocentrisanost i egzekuciju na terenu — smatra Nemanja Čkonjević.

Kik-of na terenu FK Heroj u Jajincima zakazan je u 13 sati.