Prva liga, 6. kolo: Prva pobeda Golden Bearsa

1053

Ekipa iz Bora Golden Bears ostvarila je prvu prvoligašku pobedu. U meču 6. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije bili su bolji od kikindskih Mamuta sa 29 : 26.

Borane je do pobede predvodio kvoterbek Čejs Dison koji je bio zaslužan za sva četiri tačdauna. Utakmicu je otvorio pasom za sunarodnika Gereta Leslija kojeg je sa end-zonom „spojio“ i u trećoj četvrtini. Dison je uspešno asistirao i Aleksandru Janićijeviću, a i sâm se upisao u poentere, trčanjem pre kraja druge deonice.

Mamuti su tokom čitavog meča uzvraćali istom merom i „disali za vratom“ domaćinima, ali su ih ipak tri poena delila od pobede. Raning-bek Kajl Džekson tri puta je završio u protivničkoj end-zoni, a jedan od najatraktivnijih poteza u meču imao je Tihomir Todorov prilikom vraćanja kik-ofa od 80 jardi.

Iako je reč o derbiju začelja, utakmica je bila i specifivna po tome što bi poraz ekipu Golden Bears slao u niži rang, dok im je pobeda dala šansu za baraž ili vajldkard, istakao je posle utakmice Damir Stojiljković, trener, ofanzivni lajnmen i sportski direktor kluba iz Bora.

— Kao što se i očekivalo, u utakmicu se ušlo jako i silovito bez prevelike kalkulacije. Poeni su se postizali na obe strane pa su se i vođstva smenjivala. Uglavnom su se isticali import igrači te obe ofanzivne linije. Zbog važnosti same utakmice sigurno i povoljno vođstvo smo olako ispustili u završnici — ocenio je kratko posle meča Stojiljković.

On je takođe dodao da su utakmicu obeležile dobre sudijske odluke, odlični uslovi za igru, kao i sam ambijent gde se utakmica igrala.

— U daljem toku takmičenja nas očekuju dve utakmice gde ćemo pokušati da današnje greške svedemo praktično na minimum i ponovimo današnju igru u napadu — zaključio je Damir Stojiljković.

Rezultat

Team1234FT
Bor Golden Bears7157029
Kikinda Mammoths866626

7 : 0 — pas 50 yd, Čejs Dison za Gereta Leslija; PAT Saša Petrović
7 : 8 — pas 10 yd, Branislav Fekete za Kajla Džeksona; TPC pasom, Fekete za Marija Biroa
15 : 8 — pas 80 yd, Dison za Aleksandra Janićijevića; TPC trčanjem, Lesli
15 : 14 — trčanje 50 yd, Džekson; TPC neuspešan
22 : 14 — trčanje 15 yd, Dison; PAT Petrović
22 : 20 — vraćanje kik-ofa 80 yd, Tihomir Todorov; TPC neuspešan
29 : 20 — pas 50 yd, Dison za Leslija; TPC neuspešan
29 : 26 — trčanje 18 yd, Džekson; TPC neuspešan

Golden Bearse do kraja ligaškog dela očekuju dve teške utakmice, protiv Blue Dragonsa i Wild Boarsa, dok Mamutima ostaje jedna, takođe protiv ekipe iz Kragujevca.

Izvesno je da će mečevi za plasman od petog do osmog meča biti zanimljivi, te da su razne opcije još uvek u igri.