Prva liga, 5. kolo: Zmajevi i Vukovi za trofej „Belgrade Bowl“

655
Ilustracija: OKAF Blue Dragons

Centralni meč 5. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije bez svake sumnje biće onaj između gradskih rivala — SBB Vukova i Blue Dragonsa. Gradski derbi, sad već tradicionalni „Belgrade Bowl“, igraće se 20. maja na stadionu FK Heroj u Jajincima.

Domaćin ovog susreta je ekipa Plavih zmajeva koja je do sada zabeležila jednu pobedu i dva poraza. Na osnovu prikazanih partija, stiče se utisak da ova beogradska skupina još uvek traži svoj ritam. Sa 58 datih poena spadaju u grupu prvoligaša koja se ne može pohvaliti efikasnim napadom, a jedna od najjačih odbrana prošle sezone dozvolila je 92 poena u prethodna tri meča.

S druge strane, njihov gradski rival uhvatio je zalet. Posle uvodonog poraza u večitom derbiju u Kragujevcu, Vukovi nižu samo pobede, u usponu su forme, što su dokazali i na poslednjoj utakmici u CEFL Kupu, u kojoj su ubedljivo pobedili rivala iz Turske i izborili finale. Uz Divlje veprove, imaju najefikasniji napad, odbrana je takođe na dobrom zadatku, i nema sumnje da će Blue Dragonsi biti pred velikim izazovom.

Dejan Šarenac, ofanzivni linijaš Vukova, ističe da, uprkos dosadašnjim prikazima, oba su tima maksimalno motivisana pred nedeljni derbi.

— Želja da se pokaže ko je najbolji u gradu uvek je prisutna. Tim Vukova će dati sve što ima za ovu pobedu, nećemo se štedeti, a nećemo štedeti ni protivnika. Ne želimo puno da govorimo, već obećavamo da ćemo sve što ima da se kaže reći na terenu — lakonski je izjavio Šarenac.

U prethodnom susretu ove dve ekipe bolji su bili Vukovi (33 : 9), a da li će trofej „Belgrade Bowl“ ostati na njihovim policama, biće poznato u nedelju, nakon početnog udarca tačno u podne.