Startuje Kadetska liga Srbije (U17)

1344
Kadetska liga

Kadetska liga Srbije za dečake u uzrasnoj kategoriji do 17 godina počinje predstojećeg vikenda. Takmičiće se šest timova, jedan više u odnosu na prethodnu godinu, a trofej brani ekipa Meridian Indians iz Inđije.

Svih šest ekipa igraće po ligaškom sistemu, jednokružno, svako sa svakim, bilo kao domaćin, bilo kao gost, a pobednik prvenstva biće ekipa koja na tabeli bude zauzela prvo mesto.

Prema plasmanu iz 2017. godine, učesnici su raspoređeni sledećim redosledom:

  • Inđija Meridian Indians
  • Beograd SBB Vukovi
  • Kragujevac Wild Boars
  • Pančevo Panthers
  • Jagodina Black Hornets
  • Zemun Pirate Dragons

Pravila takmičenja

Kao i prethodne godine, utakmice Kadetske lige Srbije (U17) igraju se (u načelu) prema pravilima američkog fudbala IFAF-a. Ekipe broje devet igrača na terenu, četvrtina traje 10 minuta, početni udarac se ne izvodi, već ekipe kreću sa svojih 20 jardi.

U napadu se igra četiri pokušaja za 10 jardi. Posle trećeg pokušaja napad ekipe bira da li će igrati četvrti ili prepustiti protivničkoj ekipi da krene sa svojih 20 jardi. Ukoliko se odluče za četvrti pokušaj i ne pređu 10 jardi, protivnička ekipa kreće s mesta na kom je završen četvrti pokušaj.

Raspored takmičenja

Kadetska liga bi trebalo da traje od 19/20. maja, kada se po rasporedu igra 1. kolo, pa sve do 7/8. jula, kada bi trebalo da se odigra poslednje 5. kolo.

Predstojećeg vikenda prve mečeve u ovoj kategoriji igraju:

Meridian Indians — Pirate Dragons
SBB Vukovi — Black Hornets
Wild Boars — Panthers

Raspored takmičenja, kao i detaljnije propozicije, mogu se pogledati na stranici: Propozicije Kadetske lige Srbije U17 2018 >>