Prva liga, 5. kolo: Wild Boarsi u Sremskoj Mitrovici

639

Nedelju dana ranije pre previđenog kalendata u Sremskoj Mitrovici će se odigrati meč 5. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije u kojoj će Legionari biti domaćini Divljim veprovima.

Iza pomenuta dva tima stoji dugogodišnje rivalstvo, budući da se svrstavaju u red najstarijih klubova u Srbiji. Mnogo je zajedničkih mečeva do sada upisano, ali Legionari nikad nisu uspeli da nadigraju Kragujevčane.

Zaostala utakmica 4. kola između Golden Bearsa i Black Hornetsa igra se takođe ovog vikenda, u subotu 12. maja, ali uz „rotirano domaćinstvo“, pa će ekipa iz Jagodine ugostiti Zlatne medvede na stadionu FK Morava u mestu Ribare. Kik-of je od 17 časova.

Domaćini su doživeli dva poraza, poslednji prošlog vikenda u Kikindi od Mamuta, a jedna ostvarena pobeda svakako nije nešto čime bi mogli da budu zadovoljni. S druge strane, Veprovi su u usponu forme i vrlo suvereno drže čelo tabele.

Stefan Đurić, jedan od brojnih ali i najiskusnijih hvatača u dresu Wild Boarsa, otkrio je da njegov tim u Mitrovicu ide bez pojedinih startnih igrača te da očekuje dobar otpor Legionara.

— Posle pobede nad Zmajevima raduje nas broj postignutih poena, ali ne i primljenih. Mada smo uspeli da popravimo pojedine segmente naše igre, i pored izostanka nekih startnih igrača, još uvek nam predstoji period u kojem moramo da otklonimo preostale nedostatke u našoj igri i uđemo u plej-of u najboljoj mogućoj formi. I na gostovanje u Sremsku Mitrovicu idemo bez pojedinih startnih igrača, ali to vidimo kao prostor koji njihove izmene mogu da iskoriste i dokažu da se na njih može računati. Očekujem da će Legionari pružiti dobar otpor, ali da ćemo uspeti da ih savladamo i postignemo još jednom veliki broj poena. Od odbrane očekujem da se vrati na prošlogodisnji nivo i da protivnicima dozvoli minimalan broj poena — izjavio je Đurić.

Utakmica se igra u Sremskoj Mitrovici u nedelju 13. maja od 13 časova na pomoćnom terenu FK Radnički.