Prva liga, 4. kolo: Vukovi novi izazov za Indianse

1245
Foto: Stefan Ugljevarević

Meč između SBB Vukova i Meridian Indiansa jedan je od četiri ovog kola koji se može smatrati zanimljivim. Posle izuzetno dobre partije protiv Divljivh veprova, silno motivisani Indiansi idu na noge Vukovima pred kojima je nova utakmica posle tri dana odmora.

Vukovi su 1. maja, u okviru odloženog meča 1. kola, lako savladali Mamute iz Kikinde 49 : 6. Indiansi su, pak, svoj prethodni meč tesno izgubili od aktuelnih šampiona iz Kragujevca, a upravo taj duel pokazao je koliko tim iz Inđije može i koliko je spreman da se nosi s najboljima u Srbiji.

— Iza nas je veoma jaka i kvalitetna utakmica protiv Kragujevca, koju smo nažalost izgubili. Svi znamo koliko kvaliteta tim Divljih veprova poseduje, a mi smo se protiv tih kvaliteta nosili čitavu utakmicu. Poraz bih pripisao našim greškama i neiskustvu jer, ipak smo najmlađi tim u ligi — osvrnuo se na prethodni meč Dragan Miladinović, hvatač Indiansa.

Ekipa iz Beograda je duel sa Indiansima zakazala u Pančevu, na terenu Sportskog centra „Mladost“, pa će nekoliko igrača nekadašnjih Pantera, sada u dresu Vukova, ponovo zaigrati pred domaćom publikom. Jedan od njih je Slavoljub Dukovski koji je za ovu priliku izjavio da očekuje težak i zanimljiv meč.

— Nakon dve ubedljive pobede, u goste nam dolazi ekipa koja je ove sezone silno motivisana, što njihovi rezultati u dosadašnjem delu sezone i pokazuju. Mi naravno idemo na pobedu u svakoj utakmici jer je cilj ove sezone titula. Meč će biti specifican po tome što se igra u Pančevu, pa bih samim tim pozvao sto više naših sugrađana da dođu na stadion, podrže naš tim i uživaju u vrhunskom fudbalu.

Njegov kolega Miljan Džogazović ima, pak, i motiv više.

— Lično na ovu utakmicu gledam kao šansu za svoj revanš Indiansima za prošlu godinu, kada sam igrao u Panterima. I zbog toga ću bez sumnje dati poslednji atom, kao i zbog toga što igramo pred najboljom publikom. Vukovi su ove godine spoj mladosti i iskustva i atmosfera u timu je odlična. I što je važno — pobednička, tako da ćemo uživati u meču. Naravno, treba biti oprezan zbog neospornog kvaliteta ekipe iz Inđije. Imaju nekoliko reprezentativaca i mogu svakoga da iznenade, ali verujem u svoju ekipu i očekujem dobru borbu i još bolju pobedu — poručio je Džogazović.

Hvatač Indiansa Miladinović kaže da Vukove izuzetno poštuju i da je siguran da će igrački parirati svom protivniku.

— Čeka nas još jedan jak protivnik, uz Kragujevac svakako najjači tim u ligi, tim vredan respekta. U ovaj meč ulazimo sa dosta samopouzdanja i ukoliko otklonimo greške, siguran sam da ćemo i Vukovima parirati. Naše je da damo maksimum, a na kraju neka bolji tim pobedi — zaključio je popularni Gaša.

Kako je već istaknuto, utakmica se igra na terenu SC „Mladost“, a početak je u 16.30 sati. Za one koji neće biti u mogućnosti da dođu u Pančevo, obezbeđen je i prenos uživo putem lajv-striminga, na adresi: Sportuzivo.tv >>