Prva liga, 4. kolo: Duel Golden Bearsa i Black Hornetsa sada u rangu više

879
Foto: Bor030.net

Dve ekipe koje su prošle godine igrale u Drugoj ligi Srbije sada će prvi put odmeriti snage u najvišem takmičarskom rangu. Duel Golden Bearsa i Black Hornetsa zakazan je za subotu 5. maj od 17 časova u Boru.

Zlatni medvedi nisu osetili slast pobede u provligaškom društvu. Ako se izuzme ubedljiv poraz od Vukova (46 : 0), dostojan otpor pružili su Legionarima od kojih su izgubili „za malo” na domaćem terenu. Pre mesec dana bilo je 14 : 12 za ekipu iz Sremske Mitrovice.

Nasuprot njih, Black Hornetsi su imali početak kakav se samo poželeti može. Dve pobede, i to protiv znatno iskusnijih prvoligaša, dali su krila ekipi iz Jagodine koja sada puna samopouzdanja ponovo ide u Bor na megdan starim znancima. Ipak, kako je rekao Aleksandar Milenković, hvatač u ekipi Stršljena, vrlo su oprezni i uzdržani.

— Od predstojećeg meča očekujem dosta borbe i sa jedne i sa druge strane. Iako u meč ulazimo kao favoriti, ne smemo potceniti protivnika, da se ne bi ponovila situacija iz prošlog kola, protiv Legionara, kada smo gubili na poluvremenu, ali smo uspeli da dobrom i pametnom igrom preokrenemo rezultat u svoju korist — rekao je Milenković, kratko dodajući na kraju:

— Mislim da će utakmica biti veoma psihički naporna. I ništa mi drugo ne preostaje nego da ekipi iz Bora poželim sreću u narednom meću pa neka bolja ekipa pobedi.

Podsetimo, pre godinu dana u okviru 2. kola Jagodina je slavila u Boru 18 : 9. Sada, u potpuno drugačijim okolnostima, i jedne i druge očekuje novi duel koji nagoveštava dovoljno neizvesnoti.

Utakmica se igra na terenu Savača od 17 sati.