Treća liga, 3. kolo: Nove pobede Lavova i Pirata, Panteri stigli do prvih bodova

2054

U 3. kolu Treće lige Srbije ekipe iz Vršca i Zemuna ostvarile su nove pobede, dok su Panteri ubeležili prvi trijumf.

Lavovi su, gostujući u Smederevu, bili bolji od Bedema sa 14 : 6, nanevši im tako prvi poraz ove sezone. U Pančevu se vodila velika bitka u kojoj su na kraju domaćini izvojevali pobedu nad gostima iz Obrenovca, dok su u Zemunu Pirati nadigrali šabačke Ajkule, međutim, ta utakmica prekinuta je u trećoj četvrtini pri rezultatu 41 : 0 zbog povreda gostujuće ekipe.

Detaljne izveštaje pročitajte u nastavku.

1Bedemi — Lavovi 6 : 14

Dva tačdauna u prvom poluvremenu bila su dovoljna Vrščanima da dođu do druge ligaške pobede, do koje ih je predvodio kvoterbek Filip Patrić. On je u dva navrata s protivničkom end-zonom povezao najpre Milana Nikolića (u 1. četvrtini), a zatim i Marka Todorovića (u drugoj), prebacivši 55 „TD jardi”.

Domaćini su uspeli da poentiraju tek u poslednjoj četvrtini, i to trčanjem, ali više do kraja susreta nisu postigli.

Rezultat

Team1234FT
Smederevo Bedemi00066
Vršac Lavovi680014

6 : 0 — pas 30 yd, Filip Patrić za Milana Nikolića; PAT neuspešan
14 : 0 — pas 25 yd, FPatrić za Marka Todorovića; TPC pasom, Patrić za Nikolića
14 : 6 — trčanje XX yd

U 4. kolu Lavovi će u Vršcu biti domaćini Panterima, a Bedemi će ponovo u Smederevu odmeriti snage s Piratima.

Slike sa utakmice Lavovi Vršac – Hawks Obrenovac. Pobeda Lavova 16:14.

Posted by KAF Lavovi Vršac on четвртак 19. април 2018.

2Hawks — Panthers 14 : 21

U Obrenovcu je po izuzetno teškom vremenu, gotovo letnjim vrućinama, odigrana utakmica između domaćih Jastrebova i Pantera iz Pančeva. Olakšavajuća okolnost je bila umeren vetar koji je s druge strane dosta uticao na let lopte prilikom pasa, šuta ili ispucavanja.

I pored toga, šuteri obe ekipe su bili gotovo nepogrešivi. Prvi napad je imala domaća ekipa, a prvi poeni postignuti su pred kraj prve četvrtine. Obrenovčani su dobro startovali, poveli sa dva tačdauna pasom, ali su se onda gosti „probudili” u drugoj deonici i nisu stali do kraja meča — uzvratili su istom merom, a u poslednjoj četvrtini i preokrenuli rezultat u svoju korist.

Rezultat

Team1234FT
Obrenovac Hawks770014
Pančevo Panthers077721

7 : 0 — pas 25 yd, Pavle Ivanović za Nemanju Ivanovića; PAT Ivan Popović
14 : 0 — pas 35 yd, Ivanović za Stefana Ljumovića; PAT Popović
14 : 7 — trčanje 9 yd, Marko Sovilj; PAT Mikaile Radević
14 : 14 — trčanje 2 yd, Predrag Vučić; PAT Radević
14 : 21 — trčanje 14 yd, Vučić; PAT Radević

Glavni trener Panthersa Aleksandar Panovski ocenio je meč izuzetno teškim, ali i veoma zanimljivim, protiv ekipe koja je u dva kola mnogo pokazala, ali koja u finišu oba susreta nije imala sreće.

— Svakako da ne bi bilo nezasluženo i da su pobedili. Sa druge strane, nas je neočekivano loš start utakmice poremetio, trebalo nam je vremena da nađemo ritam, kako u napadu, tako i u odbrani. Posle manjih prilagođavanja u igri, uspeli smo prvo da smanjimo rezultat, a zatim i da preokrenemo — ocenio je trener Panovski, pohvalivši igru ofanzivne linije koja je bila glavni motor napada, iza koje su bekovi uzimali jarde i postizali poene.

— U odbrani, sa druge strane, istakao se Srđan Spasić koji je sa tri presečene lopte, uključujući i ključnu pred sam kraj utakmice, bio presudan za naš preokret. Imamo prilike da u naredne dve nedelje popravimo nedostatke, naročito u pant igri. Okrećemo se sledećem protivniku, ekipi Vršca, sa kojima smo imali prilike dva puta da se sretnemo tokom priprema. Verujem da će južnobanatski derbi biti jako zanimljiv — zaključio je trener Pantera.

S druge strane, Filip Jovanović, glavni trener Jastrebova, kazao je da poraz protiv Pantera mnogo boli, ne rezultatski, već igrački, oštro kritikujući svoje pulene.

— Poraz boli u smislu pristupa mojih igrača prema meču. Na utakmicu koja je počinjala u 13 sati prvi igrač mi se pojavio u 12.15. Da citiram jednog našeg velikog pesnika: „Pali smo jer smo padu bili skloni”. Ne treba da čudi ogroman broj naših grešaka u utakmici u koju smo ušli totalno nepripremljeni. I pored toga smo imali šansu za pobedu, ali mislim da je nismo zaslužili — izjavio je glavni trener Obrenočana i čestitao Pančevcima na pobedi.

— Čestitam ekipi Pančeva koja je na vreme uočila naše mane i eksploatisala ih do pobede. Nama ostaje da se okrenemo utakmici sa Šapcom. Napravili smo korak unazad u odnosu na prvo kolo. Sad očekujem reakciju igrača. Nadam se da će ovo shvatiti kao opomenu da mora dosta ozbiljnije da se pristupi utakmici i treningu, i da nam se ne dešavaju nedopustive stvari poput toga da nam hvatači ne znaju rute u akcijama — dovršio je Jovanović.

3Pirates — Sharks 41 : 0

Ovaj meč, igran na terenu OŠ „Sutjeska” u Zemunu, prekinut je pri rezultatu 41 : 0 za Pirate zbog povrede igrača Ajkula u trećoj četvrtini.

Prvu četvrtinu ekipa Pirata dobila je u svoju korist 14 : 0, trčanjem Filipa Cujanovića i Dušana Nikilića posle „oporavljenog” fambla. U drugoj deonici ekipa Šapcana pravi sejfti posle lošeg snepa, dok su Pirati nastavili u istom ritmu, kada postižu još dva pogotka — prvi pasom Jovana Bojića za Dejana Jankovića, a drugi presečenim pasom Aleksandra Kermetovića.

Pocetkom treće četvrtine Pavao Bucan vratio je pant 50 yd, posle čega Cujanović postiže još jedan tačdaun trčanjem. Nakon toga, utakmica se prekinula zbog većeg broja povređenih igrača Sharksa.

Rezultat

Team123FT
Zemun Pirates14151241
Šabac Sharks0000

7 : 0 — trčanje 2 yd, Filip Cujanović; PAT Dragutin Žikić
14 : 0 — fumble recovery, Dušan Nikolić; PAT Žikić
16 : 0 — sejfti
23 : 0 — pas 10 yd, Jovan Bojića ka Dejanu Jankoviću; PAT Žikić
29 : 0 — vraćanje intersepcije 12 yd, Aleksandar Kermetović; PAT neuspešan
35 : 0 — punt return 50 yd, Pavao Bucan; PAT neuspešan
41 : 0 — trčanje 17 yd, Cujanović

Trener Zemunaca Dragutin Žikić poželeo je brz oporavak povređenih igrača, rekavši da je njegova ekipa napravila još jedan korak napred.

— Pred početak utakmice znali smo da su Ajkule iskusna ekipa, sa relativno malim brojem igrača. Od samog starta svaki naš pojedinac je odradio svoj deo zadatka i sve je išlo u pravom smeru. Odbrana koju predvodi Aleksandar Bajić perfektno je odradila utakmicu. Sa ovim rezultatom, tim je napravio još jedan mali korak napred, što nam i jeste cilj posle svake utakmice. Nastavljamo dalje ka sledećoj stanici, a to je Smederevo.