Treća liga, 3. kolo: Dueli u Smederevu, Obrenovcu i Zemunu

775

U Trećoj ligi Srbije predstojećeg vikenda odigraće se sva tri meča redovnog 3. kola. Sve utakmice igraju se u nedelju, 29. aprila.

Prvi meč zakazala je ekipa Bedemi u Smederevu. Oni će od 12 sati ugostiti Lavove iz Vršca. Reč je o dva tima koja su u prethodnom kolu zabeležila pobede i nalaze u gornjem delu tabele. Bedemi su pobedili iskusnije Sharkse u Šapcu, a sa brojnim rosterom predstojeći duel dočekuju optimistično. S druge strane, Lavovi žele da se vrate tamo gde su stali pre dve godine, cilj im je viši rang i sva je prilika da tu priliku u Smederevu neće ispustiti.

Glavni trener Vrščana Željko Jovanov rekao je da posle teško izvojevane pobede protiv Hawksa iz Obrenovca, u naredni duel ulaze sa više samopouzdanja.

— Hawksi su nas poprilično iznenadili, namučili i iskoristili svaku našu grešku. U poslednjoj četvrtini uspeli smo da se pregrupišemo i pravom timskom igrom preokrenemo rezultat i pobedimo. Pauzu smo iskoristili da sve greške svedemo na minimum i unapredimo svoju igru. Utakmica protiv Bedema će sigurno biti teška, odlazimo u goste čvrstoj ekipi prema kojoj imamo veliki respekt. Očekujem borben i neizvestan meč i nadamo se da ćemo izboriti pobedu — izjavio je Željko Jovanov.

Utakmica se igra na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Smederevu.

Druga dva duela igraju se u Obrenovcu i u Zemunu. Jastrebovi će biti domaćini Panterima, a izvesno je da jednu od te dve ekipe očekuje prva pobeda u sezoni. Pirati će u Zemunu ugostiti „ranjenje” Ajkule koje su u prethodnom susretu ostale bez stuba odbrane i stuba napada — zbog povreda neće moći da računaju na Miloša Grubora i Ognjena Prokopića. Kratak roster Šapčanima ne ide na ruku, dok Pirati imaju na zalihama i pobedničke bodove i raspoložive igrače, zbog čega se mogu smatrati favoritima.

Utakmica u Obrenovcu počinje u 13 sati na stadionu FK Krtinska, a Zemunci će duel odigrati na svom poznatom terenu, kod OŠ „Sutjeska”. Kik-of je u 17 časova.