Prva liga, 3. kolo: Blue Dragonsi bolji od Mamuta

1644
Juniorska liga Srbije 2019
Foto: Milos Rafailović Raf

Plavi zmajevi nadigrali su kikindske Mamute u 3. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije, pobedivši ih sa 30 : 22. To je prva pobeda Blue Dragonsa u novoj sezoni posle dva odigrana meča.

Beograđani su na svom terenu ugostili Mamute posle pune tri godine. Njihovi navijači imali su priliku da svoje miljenike prvi put uživo gledaju, što im je uvraćeno najbolje moguće — pobedom. Nakon malo nestabilnog starta, u kojoj su prve poene postigli gosti, napad Zmajeva je konačno proradio. Predvođeni novim kvoterbekom Džordžom Edvardom Bouvenom i trkačem Željkom Kostićem, Dragonsi su u meču postigli četiri tačdauna, uz jedna fild-gol.

S prednošću domaćina 20 : 6 otišlo se na odmor, da bi se u trećoj četvrtini Mamuti trgli i uhvatili rezultatski priključak, međutim, Bouven je lepim pasom od 47 jardi za Nemanju Čkonjevića odveo svoje saigrače na prednost dva poseda lopte, što je otežalo dalja nastojanja gostiju.

Iako je treća četvrtina pripala ekipi iz Kikinde, u kojoj su kvoterbek Branislav Fekete i raning-bek Kajl Džekson poentirali, odbrana Plavih zmajeva je ponovo dokazala da je jača strana, ne dozvolivši napadu gostiju da se više razigra.

Bez postignutih poena u poslednjoj četvrtini, na semaforu je na kraju stajalo 30 : 22 — dovoljno za „adrenalinsku injekciju” Dragonsa i nadu Mamuta da ipak mogu da se nadigravaju s prvoligašima.

Jedan od junaka svetloplavog tima, raning-bek Željko Kostić, izjavio je posle susreta da je zadovoljan ishodom, naglasivši da pobeda unosi u ekipu stabilnost za dalje utakmice.

Naravno, i pored pobede uvideli smo da moramo još vredno da radimo, kako bismo mogli da u sledećim mečevima igramo u punom sjaju. Zahvaljujem protivniku na fer i korektnoj utakmici. Na nama ostaje da sada treniramo još više i još jače — izjavio je Kostić.

Rezultat

Team1234FT
Beograd Blue Dragons12810030
Kikinda Mammoths6016022

0 : 6 — trčanje 58 yd, Kajl Džekson; PAT izblokiran
6 : 6 — trčanje 1 yd, Željko Kostić; PAT izblokiran
12 : 6 — trčanje 33 yd, Kostić; TPC neuspešan
20 : 6 — pas 6 yd, Džordž Edvard Bouven za Željka Novaka; TPC trčanjem, Kostić
23 : 6 — fild-gol 17 yd, Uroš Jović
23 : 14 — pas 3 yd, Branislav Fekete za Vanju Ivoševića; TPC trčanjem, Tihomir Todorov
30 : 14 — pas 47 yd, Bouven za Nemanju Čkonjevića; PAT Jović
30 : 22 — trčanje 5 yd, Džekson; TPC pasom, Fekete za Todorova

Četvrto kolo igra se kroz dve sedmice. Plavi zmajevi će se suočiti sa Divljim veprovima u Kragujevcu, a Mamuti će biti domaćini Legionarima.