Počinje Pionirska fleg liga Srbije (U15)

909
Fleg Fudbal

Turnirom u Kraljevu u subotu 21. aprila počinje nova, dvanaesta po redu sezona Pionirske lige Srbije (U15). Trofej brani inđijska ekipa Meridian Indians koja pobednički pehar drži u svojim vitrinama poslednje tri godine.

Ove se godine u konkurenciji nalazi čak 18 ekipa, pet više nego prošle godine, geografski podeljene u četiri grupe: Sever, Jug, Zapad i Centar. Prijavljeni timovi su rangirani prema plasmanu iz takmičarske 2017. godine, i to na sledeći način:

Grupa SEVER
Inđija Meridian Indians, Kikinda Mammoths, Novi Sad Wild Dogs, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Sombor Celtis

Grupa CENTAR
Zemun Pirates, Beograd Blue Dragons, Beograd SBB Vukovi, Pančevo Panthers, Novi Beograd Orlovi

Grupa ZAPAD
Kraljevo Royal Crowns, Kragujevac Wild Boars, Valjevo Werewolves, Čačak Angel Warriors

Grupa JUG
Jagodina Black Hornets, Požarevac Pastuvi, Niš Imperatori, Bor Golden Bears

Sistem takmičenja

Pravo nastupa u Pionirskoj fleg ligi Srbije 2018. godine imaju dečaci i devojčice rođeni 2003, 2004, 2005, 2006, 2007. i 2008. godine.

Takmičenje se odigrava po turnirskom sistemu, pa će se u svakoj grupi igrati po tri turnira. Na svakom turniru ekipe igraju svaka sa svakom, jednokružno.

Posle takmičenja po grupama, prvoplasirani timovi svake grupe plasiraće se na završni turnir, na kojem će ekipe igrati po ligaškom sistemu, takođe jednokružno. Plasman na tabeli finalnog turnira biće i konačan plasman Pionirske fleg lige Srbije 2018.

Prvi najavljeni turnir igra se u okviru grupe Zapad u Kraljevu, na terenu Atletskog stadiona, u subotu 21. aprila. Početak je u 16 časova.

O rezultatima odigranih turnira, redakcija sajta SAAF.rs će izveštavati tek nakon što organizator turnira i komesar za takmičenje dostavi zvanične i potvrđene rezultate