Treća liga, 2. kolo: Pirati, Lavovi i Bedemi upisali prve bodove

1362

Proteklog vikenda odigrano je 2. kolo u Trećoj ligi Srbije. U Pančevu, Vršcu i Šapcu odigrane su tri utakmice, a do prvih pobeda i prvih bodova stigli su Pirati, Lavovi i Bedemi.

Prva utakmica obe ekipe bila je puna preokreta. Ekipa Pančeva povela sa 14 : 0, ali se do kraja druge četvrtine ekipa Zemun vratio u utakmicu pasom Jovana Bojića ka Jovanu Stjepanoviću.

Odmor je Piratim prijao, pa su do izjednačenja stigli tokom treće cetvrtine. Pas Jovana Bojića završio je u rukama Luke Vukojevića, a već polovinom četvrte četvrtine fild-golom Dragutina Žikića Pirati preokreću rezultat u svoju korist.

Poslednja dva minuta utakmice donela su nove preokrete. Pančevci su postigli tačdaun, stekli prednost jednog poseda lopte, ali kada su svi mislili da je utakmica gotova, 15 sekundi pre kraja trčanjem Filipa Cujanovića Pirati postižu presudan tačdaun i dolaze do važne pobede.

Rezultat

Team1234FT
Pančevo Panthers770620
Zemun Pirates0771024

7 : 0 — trčanje 2 yd, Marko Sovilj; PAT Mikailo Radević
14 : 0 — pas 16 yd, Predrag Vučić ka Stefanu Savičiću; PAT Marko Sabo
14 : 7 — pas 7 yd, Jovan Bojić za Jovana Stjepanovića; PAT Dragutin Žikić
14 : 14 — pas 9 yd, Bojić za Luku Vukojevića; PAT Žikić
14 : 17 — fild-gol 38 yd, Žikić
20 : 17 — pas 9 yd, Vučić ka Savičiću; PAT neuspešan
20 : 24 — trčanje 6 yd, Filip Cujanović; PAT Žikić

U drugoj utakmici odigranoj u Vršcu, Lavovi su teškom borbom izvojevali pobedu nad gostima iz Obrenovca, kada je dva minuta pre kraja kvoterbek domaće ekipe Filip Patrić snikom preokrenuo rezultat.

Prilično ujednačena igra viđena je u prvom poluvremenu, da bi posle odmora treća četvrtina potpuno pripala ekipi Hawksa koja je loptu držala u posedu čitavu deonicu, a na kraju su i poentirali. Međutim, kvoterbek lavova je „izvukao” poslednju četvrtinu, obezbedivši svojoj ekipi povratničku pobedu na startu šampionata.

Rezultat

Team1234FT
Vršac Lavovi0301316
Obrenovac Hawks707014

0 : 7 — Ivan Pantic TD; PAT Ivan Popović
3 : 7 — fild-gol, Marko Todorović
3 : 14 — pas Pavle Ivanović za Jovana Canića; PAT uspešan
10 : 14 — pas 25 yd, Filip Patrić za Milana Nikolića; PAT Marko Todorović
16 : 14 — snik Filipa Patrića; PAT neuspešan

Po vetrovitom vremenu u nedelju šabačke Ajkule su dočekale mnogobrojne Smederevce, njih čak 45, dok je šabacka ekipa brojala svega 18 ljudi. Utakmica je počela veoma tvrdo sa jedne i druge strane, ali se posle samo pet minuta igre povredio kapiten Šapčana i stub odbrane Miloš Grubor.

Prvi poeni su pali u prvoj četvrtini, za gostujuću ekipu — posle lošeg long-snepa Šapcana, dodeljen je sejfti ekipi iz Smedereva. Šapcani su krenuli sa napadom na sasvim solidnu odbranu Bedema, nedugo zatim i poentirajući fild-gol trik akcijom, pasom Miloša Matića za Bogdana Tomića. Nije prošlo mnogo, usledila je i druga povreda u ekipi Šapčana, tako da su ostali i bez stuba napada, Ognjena Prokopića.

Treća etapa meča je protekla u greškama oba tima, ali su obe odbrane odrađivale sjajan posao. Videla se želja sa obe strane terena, ali su Bedemi bili uspešniji u napadu, ponovo poentirajući ali trčanjem Vranića.

U poslednjoj četvrtini presudila je duga klupa Smedereva i umor Ajkula, ali uprkos tome, domaćini su imali priliku da poentiraju dva puta, ali su ih dve intersepcije u tome osujetile. Do kraja susreta, trčak Bedema Vranić još jednom je poentirao, postavivši konačan rezultat na meču 8 : 16.

Trener smederevkse ekipe Rajčic čestitao je protivinca na velikoj borbenosti, ali je iskazao nezadovoljstvo igrom svog tima, uprkos pobedi.

— To je zbog većeg broja novih momaka ove sezone, ali se nadam da ćemo u toku sezone ispravite sve greške. Ekipi Šapca čestitam još jednom i želim im uspeh u nastavku sezone.

Ofanzivni koordinator Sharksa Ivan Trifunović uzvratio je čestitke, istakavši zalaganje svojih pulena i korektno suđenje. Razloge za poraz vidi u malom broju raspoloživih igrača.

— Mi smo pokušali u skraćenom rosteru da pariramo ritmom i da izvršimo pritisak odbranom, što smo u većem delu susreta uspeli, međutim u određenim situacijama morate da imate sveže igrače za određene zadatke. To se odrazilo na koncentraciju u našoj igri u drugom poluvremenu. Pritom su se naša dva bitna igrača u rotaciji povredila, što nam je jos više otezalo posao. Ovom prilikom im želim da se što pre oporave i da se vrate na teren.

Defanzivni koordinator Šapčana Borko Marković ocenio je da su momci odigrali odlično, uzimajući u obzir okolnosti na meču, kao i podatak da su u sezonu ušli praktično bez pripremnog meča.

— Naročito bih istakao nove igrače koji su se vrlo brzo snašli i uklopili u tim. Na kraju je presudila duža klupa protivnika, ostaje žal za propuštenim, ali mi pažnju usmeravamo ka sledećem meču i nastavku sezone — zaključio je Marković.

Rezultat

Team1234FT
Šabac Sharks08008
Smederevo Bedemi280616

0 : 2 — sejfti
8 : 0 — pas 20 ys, Miloš Matić za Bogdana Tomića; TPC pasom, Matić za Tomića
8 : 10 — trčanje 20 yd, Aleksandar Vranić; TPC Mihajlović
8 : 16 — trčanje 50 yd, Vranić; TPC neuspešan

Utakmicu je protekla u izuzetno dobroj atmosferi, sa izraženim fer-plejom na obe strane. Pratilo je oko 100 gledalaca, a među njima je bio bivši trener Sharksa Darko Štabler.

Treće kolo Treće lige Srbije prema rasporedu se igra 28/29. aprila, a parovi će biti:

Bedemi – Lavovi
Pirates – Sharks
Hawks – Panthers