Treća liga, 2. kolo: Prve utakmice trećeligaša

862

Šest ekipa koje se takmiče u Trećoj ligi Srbije ovog vikenda će prvi put izaće na terene i odigrati prve zvanične ovosezonske mečeve.

Kako je već poznato, zbog tzv. „sudijske krize“ uprava Asocijacije otkazala je celokupno 1. kolo SPORT KLUB Prve lige i Treće lige Srbije, koje je trebalo da se odigra 24/25. marta. Sada, posle tri sedmice, i trećeligaši dobijaju priliku da pokažu svoju spremnost pred postavljenim izazovima i zacrtanim ciljevima.

U odnosu na prošlu godinu, sistem u treće rangu takmičenja je drugačiji. U konkurenciji je šest timova, dva manje nego prošle godine: Šabac Sharks, Smederevo Bedemi, Zemun Pirates, Obrenovac Hawks i „novajlije“ Pančevo Panthers i Vršac Lavovi.

Lavovi su prošle godine pauzirali u seniorskoj tackle konkurenciji, a ove se vraćaju, dok su Panteri uputili molbu komesaru za takmičenje da se umesto u najvišem rangu ove sezone takmiče u Trećoj ligi Srbije zbog podmlađene ekipe.

Kako su sve ekipe geografski relativno blizu jedna druge, nije postojala potreba razdvajanja u dve grupe, kao prošle godine, pa svi igraju jednokružno, svako sa svakim.

Tri meča zakazana su ovog vikenda, i to:

Subota 14. april od 16.00 h, SC Mladost Pančevo
Panthers vs Pirates

Nedelja 15. april od 13.00 h, Stadion Milenijum Vršac
Lavovi vs Hawks

Nedelja 15. april od 15.30 h, Gradski stadion Šabac
Sharks vs Bedemi

Po okončanju ligaškog dela prvenstva, prve četiri ekipe igraće u polufinalu, a pobednici tih duela sastaće se u finalu. Pobednik Treće lige Srbije iduće godine igraće u višem rangu, dok će vicešampionska ekipa igrati baraž meč za popunu Druge lige Srbije s petoplasiranim timom iz tog ranga.