Prva liga, 2. kolo: Legionari tesno do pobede u Boru

1595
Foto: Bor030.net

Ekipa Sirmium Legionaries zabeležila je prvu pobedu u sezoni protiv novih prvoligaša Golden Bearsa 14 : 12, i to na gostovanju u Borskom Brestovcu posle preokreta u poslednjoj četvrtini susreta.

Kako rezultat i pokazuje, u meču su mahom dominirale odbrane obeju ekipa. Prvo poluvreme proteklo je u opreznom opipavanju pulsa, zbog čega nije viđena preterano zanimiljiva igra. End-zonu su prvi načeli Mitrovčani, trčanjem novog kvoterbeka Markusa Hodžisa. Golden Bearsi su brzo uzvratili tačdaunom Gereta Leslija na pas Čejsa Disona, novopridošlih pojačanja, ali je neuspešnim šutom za ekstrapoen propuštena prilika za potpuno izjednačenje. Ipak, domaćini su do odmora uhvatili priključak.

U nastavku je viđena zanimljivija i daleko kvalitetnija igra, ali i više grešaka i kazni na obe strane. Kvoterbek Borana postigao je novi tačduan, preokrenuo rezultat koji ih je dugo držao u prednosti. Usledio je zatim i poništen tačduan Bearsa iz punt returna, što je bez sumnje poremetilo njihovu igru, pa se u postojećim okolnostima bolje snašla ekipa iz Sremske Mitrovice za koju je Hodžis presudno poentirao za uvodnu pobedu u sezoni.

Rezultat

0 : 7 — trčanje 3 yd, Markus Hodžis; PAT Marko Đukić
6 : 7 — pas 8 yd, Čejs Dison za Gereta Leslija; PAT neuspešan
12 : 7 — trčanje 1 yd, Dison; TPC neuspešan
12 : 14 — trčanje 4 yd, Hodžis; PAT Dejan Polovina

Legionari će u 3. kolu 21/22. aprila ugostiti Black Hornetse, a Golden Bearse očekuje teško gostovanje u Beogradu, protiv SBB Vukova.