Druga liga, 1. kolo: Ubedljiv start Wild Dogsa

1993

Novosadska ekipa Wild Dogs pobedila je u uvodnoj utakmici Druge lige Srbije 2018. ekipu Pastuvi iz Požarevca sa 25 : 0.

Dogsi su već na startu šampionata pokazali da će biti ozbiljan konkurent ostalim drugoligašima, ispunjavajući tako cilj novog glavnog trenera Vladislava Petkovića s početka sezone o plasmanu u prvu ligu. Pojačani s nekoliko iskusnih igrača iz Djuksa, i s proširenim stručnim štabom, sada jedina ekipa iz Novog Sada nije dozvolila protivnicima iz Požarevca prilaz svojoj end-zoni. S druge strane, domaćini su sa četiri tačdauna „overili” svoju prvu pobedu u regularnom delu prvenstva posle dve godine.

Iskusni Luka Vujnović i mlađi Srđan Skala predvodili su napad „Divljih pasa”, postigavši četiri tačdauna, od kojih tri trčanjem — Vujnović kao QB jednom i Skala kao RB dva puta. U poslednjoj četvrtini Vujnović je pasom uposlio Andreja Puškaša (WR) koji je završio u end-zoni Požarevljana.

Rezultat

6 : 0 — trčanje 10 yds, Vujnović; PAT neuspešan
12 : 0 — trčanje 6 yds, Skala trčanje; PAT neuspešan
18 : 0 — trčanje 10 yds, Skala; PAT neuspešan
25 : 0 — pas 8 yds, Vujnović za Puškaša; PAT Vasilić

Nebojša Kartalija, defanzivni koordinator Pastuva, izjavio je posle meča da su Wild Dogsi zasluženo pobedili.

— Ono što je bila naša prednost u prošlogodišnjem duelu sad je bilo na strani ekipe Novog Sada. Videlo se koliko im znači iskustvo trenera i igrača koji su došli iz Dukesa. Sa ovakvom igrom i ekipom biće ozbiljni kandidati za prva dva mesta. Nama ostaje da mnogo popravimo igru do sledeće utakmice — ocenio je Kartalija, zahvalivši se momcima iz Wild Dogsa na pomoći u zbrinjavanju povređenog igrača Pastuva.

Iako je Požarevac trebalo da bude domaćin obema ekipama, domaćinstvo je uz saglasnost oba tima rotirano, pa je utakmica odigrana u Kovilju, malom mestu nadomak Novog Sada, na stadionu FK Šajkaš 1908.

Drugo kolo igraće se za vikend 14/15. aprila. Novosađani će biti gosti Kraljevskim krunama, a Pastuvi klečanskim Vitezovima.

U nedelju 1. aprila na programu su preostala dva meča 1. kola. Celtisi u Somboru dočekuju Royal Crownse na Gradskom stadionu, a u Čačku se na pomoćnom terenu FK Borac igra meč između Angel Warriorsa i Klek Knightsa. Obe utakmice počinju u 14 časova.