Druga liga Srbije: Ambicija Wild Dogsa je plasman u najviši rang

1719

Novosadski tim Wild Dogs u novu sezonu ulazi ambiciozno. Prema rečima novog šefa struke Vladislava Petkovića, očekivanja su velika, a  cilj je ulazak u prvu ligu.

— Sve osim toga ću smatrati neuspehom — izjavio je u uvodu glavni trener Novosađana koji je još koliko prošle sezone predvodio tim nekadašnjih šampiona GAT Dukesa.

Redakcija našeg sajta je ne tako davno pisala o Wild Dogsima, pa velikih nepoznanica pred početak sezone nema. Osim Petkovića, poznat je i stručni štab koji, podsetimo, čine:

  • Mladen Knežević, ofanzivni koordinator (OC),
  • Radoš Zelenović, trener ofanzivne linije (OLC),
  • Boris Lokas, trener defanzivne linije (DLC),
  • Luka Vujnović, asistent ofanzivnog koordinatora (OCA), i
  • Đorđe Radovanović, kondicioni trener i asistent defanzivnog koordinatora (DCA).

Kada je reč o igračima, i tu su okolnosti poznate. Nekoliko momaka koji su igrali prošle godine za Vojvode pojačalo je Dogse, i to: Vasilić, Puškaš, Davidović, Šoškić, Lazić, Mitrović, Vujnović, Nedimović… Uz već stalne igrače, timu se priključio i povratnik u američki fudbal Đorđe Radovanović, kao i više igrača juniorskog pogona.

O igračima iz inostranstva izlišno je govoriti u kontekstu Wild Dogsa, budući da je poznata politika kluba usmerena na razvoj domaćeg fudbala i domaćih igrača na svim pozicijama.

Sada jedini novosadski klub američkog fudbala pripreme je započeo pre tri meseca, a one su bile podeljene u dve faze: na kondicioni i tehnički deo. Pored toga, momci su odigrali i dva skrimidža sa Indiansima iz Inđije.

— Ja sam zadovoljan kako je to izgledalo, posebno mislim na drugi skrimidž, kada smo bili u skoro punom sastavu — izjavio je Vladislav Petković.

Sada ih očekuje i prva prepreka ka ostvarenju svojih ambicija — požarevački Pastuvi, s kojima će igrati u subotu 31. marta na stadionu u obližnjem Kovilju.

— Požarevac ima solidan tim. Mi igramo našu igru bez obzira ko je protivnik i prema svakom imamo respekt, ali verujemo u svoje mogućnosti — poručio je glavni trener Novosađana.

Kik-of je u 13 sati, a ulaz na stadion besplatan.