Druga liga Srbije: Kraljevski klub spreman za sezonu 2018

1654

Kraljevske krune u predstojeće takmičenje ulaze s talentovanim mladim timom, pojačani nekolicinom iskusnih veterana. Kraljevčani se uzdaju i u Džalika Kina, koji je ovogodišnje pojačanje iz Amerike.

Klub iz grada na ušću Ibra u Moravu je i ove godine sproveo pripreme po proverenim metodama. Više o pripremnom periodu i očekivanjima u predstojećem takmičenju, rekao nam je glavni trener Kraljevskih kruna Srđan Ćosić.

— Pripreme za sezonu 2018. su počele u oktobru. Kao i svake godine dobar deo ovih treninga je bio ograničen na salu zbog vremenskih uslova. Treninge do nove godine smo posvetili isključivo individualnoj tehnici, a posle praznika smo počeli sa uigravanjem tima — rekao je Ćosić te istakao da su Krune klub koji se oslanja na „proizvodnju“ mlađih kategorija, istovremeno se pojačavajući iskustvom, znanjem i veštinom igrača iz SAD.

— Veliki je broj odličnih igrača, koji su potekli iz našeg kluba, počevši od Vuka Vučkovića, Strahinje Stepovića, Alekse Denovića, Stefana Đurića i mnogih drugih, koji sada igraju za druge timove. Ponekad pomislimo da bi nam teško ko parirao, kada bismo ponovo okupili sve te vrsne kraljevačke igrače u Krunama. Ali, kao i uvek, okrenuti smo budućnosti, pa tako i sada imamo veoma dobre mlade potencijale, momke od kojih neki nisu ni srednju školu završili, a veliki su talenti i pokazuju veliku posvećenost fudbalu. Ti momci su sada i iskusniji još jednu godinu, pa sam zato uveren da smo u odnosu na prošlu godinu definitivno snažniji tim — kazao je glavni trener Royal Crownsa.

Okosnica Kraljeva već duže vreme su mladi igrači. Jedan od njih, Miloš Marković, osamnaestogodišnji kapiten kraljevačkog tima, iznosi svoja očekivanja od predstojeće sezone:

— Sticajem okolnosti ove sezone nalazimo se u drugoj ligi, ekipa je podmlađena i svi vredno rade, kako na terenu, tako i u teretani. Takođe, ove sezone nam se priključuje mladi import, raning-bek iz Amerike, i nadamo se da će se brzo uklopiti u naš tim i da će značajno pojačati našu igru trčanjem. Uz mlade perspektivne igrače i pomoć starijih i iskusnih igrača, očekujemo tešku sezonu, ali stabilno mesto u drugoj ligi.

Kao što je Marković izneo, ove godine u redovima kraljevskog kluba će igrati i Amerikanac Džalik Kin (eng. Jalique Keen), primarno na poziciji trkača, a pomoći će i u odbrani na poziciji defanzivnog beka. Kin je igrač s velikim srednjoškolskim iskustvom igranja, kao i u koledž timu „Zapadna Virdžinija“, koji je u drugoj NCAA divizija u SAD, što je visok nivo fudbala.

Ovaj snažni i agilni igrač američkog fudbala se pored toga bavi i borilačkim veštinama, brazilskom džijudžicom-kapuerom. O tome zbog čega je izabrao Royal Crownse, Džalik Kin kaže:

— Izabrao sam Royal Crowns jer vidim grupu momaka s puno potencijala, i to me vodi tome da i sam budem bolji. Zato znam da ću kao deo tima pružiti najbolje od sebe na terenu. Takođe verujem da ćemo imati veoma uspešnu sezonu i da ćemo biti prvaci divizije.

U kraljevačkom timu su uvereni da će se Kin dobro uklopiti s domaćim igračima, kako na terenu, tako i van njega.

U 1. kolu Druge lige Srbije, u nedelju 1. aprila, tim Kraljevo Royal Crowns će gostovati u Somboru, ekipi domaćih Celtisa.