Meridian Indians: Korak po korak do plej-ofa

1015
Aleksandar Borković (Foto: Igor Lazarević)

Indiansi su prošle sezone možda napravili najveće iznenađenje — niko nije računao da bi skroman klub iz malog grada mogao dospeti do borbe za finale. U „vajlkard“ rundi pobedili su Blue Dragonse, ali su onda u polufinalu, protiv silnih Wild Boarsa, posustali. Kako bilo, klub je ostvario svoj najbolji rezultat do sada u seniorskoj konkurenciji, ali isto tako — skromno — iščekuju predstojeću sezonu.

Inđijci su pripreme ozvaničili početkom decembra, a odigrale su se delom u sali, delom na otvorenom, i to pod vođstvom dugogodišnjeg kapitena i sejftija Radomira Nikolića, koji se vratio u ekipu posle dve godine odsustva zbog poslovnih obaveza. Tehničko-taktički rad otpočeo je u februaru, a ceo proces finaliziran je minulog vikenda, odigravanjem pripremnog meča s prijateljskom komšijskom ekipom iz Novog Sada — Wild Dogs.

Stanje na rosteru je gotovo nepromenjeno, i kako ističu u ovom klubu — to je njihovo najveće „pojačanje“ ove sezone! Dakle, okosnica ekipe je manje-više ista i svi igrači koji su u 2017. godini bili u ekipi, i dalje su tu.

Svakako da je vredno istaći, pored povratka Radomira Nikolića, i dolazak Gorana Zeca, jednog od najboljih defanzivnih bekova u Srbiji, koji se vratio svom matičnom klubu nakon angažmana u Djuksima. Osim njega, iz novosadskih Vojvoda je došao i mladi igrač iz Kikinde Dušan Novaković, te iskusni hvatač Sarajevo Spartansa Dejan Regoje. Klub se, pak, na tome neće zaustaviti, budući da rade na dovođenjenju još nekolicine igrača, kako kompletirali roster.

Bler Blek (QB)

Ipak, kod prvoligaša je pažnja naročito usmerena na strance. Iz Inđije nisu stizale vesti o tome, ali to ne znači da po tom pitanju ništa nije rađeno. Indiansi će i u nastupajućoj sezoni računati na podršku Blera Bleka, američkog kvoterbeka, koji se već, sudeći po svom stažu u Indiansima i permanentnom boravku u Srbiji, odomaćio. Novi član je Robert Rosario, iskusni lajnbeker koji dolazi sa Univerziteta „Kajser“ u Fort Loderdejlu (Florida). Robert je nekoliko prethodnih sezona proveo u poluprofesionalnoj ligi i sa svojom ekipom Florida Stingrays osvojio šampionat u 2017. godini.

Kada je reč o trenerskom kadru, čini se da je ekipi iz Inđije to najslabija karika. Kao i prethodne sezone, i ove će započeti takmičenje bez glavnog trenera, oslanjajući se na znanja i iskustva svojih igrača, s perspektivom angažovanja novog predvodnika.

Uzevši sve okolnosti u obzir, ciljevi Indiansi su isti kao i svake godine.

— Pre svega opstanak, pa zatim plej-of, a u plej-ofu, ako ponovimo rezultat od prošle godine, bićemo više nego zadovoljni — poručili su iz kluba.

Prvu utakmicu u novoj sezoni tim iz Inđije će odigrati s prvoligaškim debitantima — ekipom Black Hornets iz Jagodine, koja je taj status zaslužila osvajanjem Druge lige Srbije i ubedjivom igrom. Indiansima oni svakako nisu nepoznanica, ocenivši je kao dobru, mladu ekipu, s dosta talenta.

— Svakako neće biti lako, ali nadamo se da ćemo uspeti da opravdamo svoja očekivanja i dođemo do pobede u tom meču. Prošlog vikenda smo imali proveru s Wild Dogsima i uvideli greške koje moramo da otklonimo do utakmice s Jagodinom — uzdržani su u predviđanjima Indiansi.

Utakmica 1. kola između Meridian Indiansa i Black Hornetsa zakazana je za nedelju, 25. mart od 14 časova. Igraće se u Inđiji, na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

Srpska asocijacija američkog fudbala želi ekipi Meridian Indians uspešnu i zdravu sportsku sezonu!