Blue Dragons: Vidimo sebe u plej-ofu

1948
Foto: Milos Rafailović Raf

Beogradski Plavi zmajevi petim mestom prošle godine izvesno ne mogu biti zadovoljni jer su igrama pokazali više. Ove sezone žele da idu na stepenik više i s puno optimizma iščekuju početak takmičenja.

Prvi meč igraće protiv Legionara, u subotu 24. marta, i tom utakmicom praktično će se otvoriti takmičenje u SPORT KLUB Prvoj ligi Srbije. Tajt-end Željko Novak i raning-bek Željko Kostić izjavili su za naš sajt da je to što uvodnu utakmicu igraju na domaćem terenu velika prednost, pogotovo što je poznato da su dueli s mitrovačkom ekipom uvek neizvesni.

— Pobedili smo tada 13 : 6, bila je to muška borba i neizvesna bitka. Prva utakmica je uvek najopasnija jer niste sigurni šta protivnik ima spremljeno za sezonu, kakva oružja. Međutim, kako smo Legionare dobili u oba meča od kada smo se vratili u prvu ligu, s pravom možemo očekivati povoljan rezultat, ali u veoma jakoj utakmici — ocenila su dva Željka.

Da su se Plavi zmajevi temeljno spremali za sezonu, nije tajna. Kao i ranijih godina, 15. januara su zvanično započeli s pripremama, međutim, tokom novembra i decembra organizovalo su i nekoliko neobaveznih traj-auta, pa je ceo proces zapravo krenuo od jeseni. Početkom marta, u završnici priprema, klub je odigrao i dva skrimidža s timom zemunskih Pirata.

Detalj s treninga

U proteklom periodu javnost je imala priliku da se upozna i sa novopridošlim igračima. Dva Amerikanca i jedan Evropljanin nosiće svetloplavi dres, a to su već poznati Majkl Kembel (RB/DB) i Nejtan Vilis, defanzivni bek britanske reprezentacije. Zmajevi još uvek čekaju trećeg stranca, budući da je ranije najavljena saradnja sa Ričardom Simonsom otkazana.

Govoreći o domaćim igračima, Novak i Kostić otkrili su da se ekipi pridružilo nekoliko njih.

— Redove Zmajeva su pojačali hvatač Ognjen Mitrović iz zemunskih Pirata, Nemanja Filipović (OL) iz Pantersa, trkač Ivan Pleva iz Kleka, lajnbekeri Tomislav Knezi iz Sombora i Srđan Tanović iz Čačka. Takođe nam se pridružilo i pet Spartanaca iz Sarajeva: Rahman El Sajed, Muhamed Gajević, Dženan Brigić, Adi Salcin i Jasmin Novalić.

Dragonsi, pak, u najavljenoj sezoni neće računati na Nebojšu Rajkovića, Gorana Nikolića i Luku Armusa, koji su se povukli, dok su se u matične klubove vratili Marko Anović i Milan Nikolić.

Detalj s treninga

Džejms Džej Fajed ostaje na čelu struke u Zmajevima. Njemu će pomagati Srđan Aleksandrović (OL), Atila Pravda (DL), Željko Novak (WR) i Majkl Kembel u defanzivi, dok će sa specijalnim timom raditi Šamani Peters.

Na kraju, Plavi zmajevi očekuju da se ove sezone popnu stepenicu više i da iz utakmice u utakmicu postaju bolji.

— Uvek stremimo da odemo korak dalje nego prethodne sezone. Ne želimo da sebe svrstavamo u favorite, ali ići ćemo s jednakim optimizmom na sve protivnike i truditi se da tog dana budemo bolji tim na terenu. Svi mi igramo da pobedimo, pa se i ne očekuje da imamo osrednje mišljenje o sezoni. Možemo da kažemo da sebe sigurno vidimo u plej-ofu, a za nesto više… ne želimo da ureknemo — poručili su na kraju tajt-end Željko Novak i raning-bek Željko Kostić.

Utakmica protiv Legionara odigraće se na terenu FK Heroj Polet u Jajincima, a početak je u 13 časova.

Srpska asocijacija američkog fudbala želi ekipi Blue Dragons uspešnu i zdravu sportsku sezonu!