Vladislav Petković glavni trener Wild Dogsa

1864

Dosadašnji glavni trener novosadskih Vojvoda i reprezentacije Srbije Vladislav Petković predvodiće ekipu Wild Dogs u Drugoj ligi Srbije na putu plasmana u najviši rang.

Petković je sa ekipom GAT Dukes osvojio prvenstvo Srbije i CEFL 2015. godine, a prošle godine se sa istim timom okitio srebrnom medaljom u Prvoj ligi Srbije, te podigao pehar regionalnog CEFL Kup takmičenja. Nakon istupanja Vojvoda iz ovogodišnjih takmičenja usledio je dogovor sa ekipom Wild Dogs, što je, prema rečima Vladislava Petkovića, bio logičan potez.

– Ja sam želeo da nastavim da radim kao trener. Sa Vukašinom Simonovićem iz Wild Dogsa se dugo znam, pa je do saradnje došlo vrlo lako – rekao je Petković.

Prelazak u novi tim nosi sa sobom i velike promene, no istina je da novi trener ne dolazi u potpuno nepoznatu sredinu.

– Wild Dogsi su mlad i perspektivan tim, s nekoliko iskusnih igrača koji će pomoći mlađim momcima svojim iskustvom i znanjem da napreduju. Dobra drugarska atmosfera u klubu je ono što sam odmah zapazio i što mi se veoma sviđa – prvi su utisci novog trenera koji je već počeo da sprovodi svoj plan i pripreme.

– Momci su rešeni da se što bolje spreme za sezonu, poslušni su, i ako se tako nastavi onda imamo dobru i zdravu priču u budućnosti – rekao je Petković.

Novi glavni trener podrazumeva i novu postavku najbližih saradnika, a ono što je novina u Vajld dogsima u novoj sezoni jeste veći broj pozicionih trenera koji će raditi sa igračima.

Tako, stručni štab ekipe, pored Vladislava Petkovića, čine i:

  • Mladen Knežević, ofanzivni koordinator (OC),
  • Radoš Zelenović, trener ofanzivne linije (OLC),
  • Boris Lokas, trener defanzivne linije (DLC),
  • Luka Vujnović, asistent ofanzivnog koordinatora (OCA), i
  • Đorđe Radovanović, kondicioni trener i asistent defanzivnog koordinatora (DCA).

Luka Vujnović, reprezentativni lajnbeker i jedan od najboljih igrača u Srbiji na toj poziciji, bio je prošle godine glavni trener ekipe. On je istakao proširenje trenerskog kadra kao veliku prednost u odnosu na ranije sezone, što se već vidi na treninzima.

– Imati više trenera u ekipi redak je slučaj u američkom fudbalu u Srbiji. Igrači su mnogo više zainteresovani, a nekoliko iskusnijih igrača iz Djuksa doprinosi ozbiljnijem pristupu treninzima i stvara se zdrava konkurencija između svih igrača – ocenio je Vujnović.

Kada je reč o pripremama, Vladislav i Luka su izjavili da se, kao i svake godine, počinje sa osnovama fudbala i kondicijom, a glavni fokus biće razvoj igrača, što fizički, što taktički.

– Pratićemo ih tokom čitave sezone. Ideja je da se izrode mladi i iskusni igrači koji će kroz koju godinu postati nosioci igre, kako bi američki fudbal dobio legitimnog predstavnika u Novom Sadu. Trenutno radimo na kondiciji, a za dve nedelje počinjemo i sa tehničko-taktičkim delom na treninzima – rekli su treneri Novosađana.

Neizbežno pitanje odnosi se na planove i ciljeve u nastupajućoj takmičarskoj sezoni. Luka Vujnović smatra da, dolaskom nekoliko igrača i pozicionih trenera iz Djuksa, tim ima velike šanse da se rangira visoko u ligi.

– Svi timovi su iskusni i željni igre u Prvoj ligi, tako da smatram da će biti interesantna konkurencija i svaka utakmica će biti podjednako važna u borbi za titulu i mesto u najjačoj ligi u Srbiji – ocenio je Vujnović.

Dogsi se nalaze u Drugoj ligi Srbije, što je na neki način novo okruženje za glavnog trenera. Tim povodom, on je rekao da sa svojim pomoćnicima već radi na upoznavanju rivala, te da od svog stava u sportu – ne odustaje.

– Kao i uvek, imam najviše ciljeve, bez obzira na protivnike. U svaki meč i protiv bilo kog protivnika ulazimo bez straha i s respektom. Igraćemo najbolje što umemo, pa bolji neka pobedi – poručio je na kraju Vladislav Petković.

Wild Dogsi će prvu utakmicu igrati u Požarevcu protiv Pastuva, a taj duel igraće se 31. marta ili 1. aprila.