Grejson Alman prvo pojačanje Čačana

2200

Čačanski Ratnici doveli su svoje prvo pojačanje pred novu sezonu, a u pitanju je Filipinac Grejson Alman koji igra na poziciji lajnebekera i defanzivnog beka. Amanu će ovo biti drugi angažman u Srbiji, budući da je 2014. godine nastupao za Inđija Indianse.

Grejson Alman (orig. Greyson Alman) ima 27 godina i svojim iskustvom biće ogromno pojačanje za Čačane jer će, osim igranja, biti i defanzivni koordinator ekipe.

Koji je glavni razlog zbog koga si odabrao Angel Warriorse i odlučio da se vratiš u Evropu?

– S obzirom na iskustvo koje posedujem, odlučio sam da odaberem mlad i perspektivan tim, s kojim ću na duže staze moći da ostvarim dobre rezultate i da tim vratim u Prvu ligu.

Koja su tvoja očekivanja za predstojeću sezonu i da li smatraš da upravo tvoje iskustvo može najviše da doprinese rezultatima Ratnika?

– Najveća stvar koju donosim su različita iskustva i znanja s različitih pozicija. Na koledžu sam igrao na poziciji LB i TE, kao i levog tekla i defanzivnog beka. Prozivao sam akcije u odbrani, tako da s te strane mogu dosta toga novog da prenesem. Najbitnije jesu fundamentalne stvari koje želim da objasnim mladim igračima, kako bi u narednim godinama postajali sve bolji i bolji, i to je najbitnija stavka koju želim da sprovedem u Čačku. Gledao sam snimke iz prošle sezone, momci su zaista talentovani i uz korekciju nekih finesa, biće to dobra ekipa.

Kako ti se sviđa Srbija i koliko si uspeo da ostaneš u kontaktu s bivšim saigračima?

– Volim Srbiju, imao sam dobro iskustvo kada sam igrao u Inđiji. Imam i dalje dosta drugova s kojima sam u kontaktu, čak smo se i videli pre godinu i po dana.

Čačak dosta dugo nije imao internacionalnog igrača u svojim redovima. Da li to stvara pritisak na tebe?

– Mogu da se nosim s pritiskom. Proces mi je bitan, ne toliko rezultati, bitno mi je da ih naučim osnovne stvari, i kad se plasiramo u Prvu ligu da tamo i ostanemo, da ne bude to samo instant rezultat i da nestanemo posle toga. Takođe ću se potruditi da igra zavisi više od igrača pored mene, nego konkretno od mene, jer će svi očekivati da strani igrači donesu prevagu na meču. Dosta sam uzbuđen zbog dolaska u Čačak i jedva čekam da se priključim timu i da krenemo sa radom – zaključio je Grejson Alman.

Alman u Srbiju stiže 21. februara i odmah će se pridružiti ekipi i početi s treninzima.

KAF Angel Warriors