Ričard Simons pojačanje u odbrani Blue Dragonsa

975
Ilustracija: Igor Lazarević (American Football International)

Defanzivni tekl i ofanzivni gard Ričard Simons pridružiće se Blue Dragonsima u novoj prvoligaškoj sezoni.

Ričard Simons dolazi sa Floride, iz Džeksonvila, gde je pohađao srednju školu Nathan Bedford Forrest, za čiju je ekipu i igrao. Nakon toga, bio je u sastavu koledž timova Grossmont College iz San Dijega i ASA College iz Bruklina, gde je igrao na „obe strane lopte”.

Po završetku školovanja, Simons se pridružio ekipi Florida Falcons, koja se takmičila u razvojnoj ligi – Gridiron Developmental Football League. GDFL je bila profesionalna razvojna liga u SAD u kojoj su igrali neki od najvećih talenata u zemlji. Ubrzo je postao ključni igrač u Falconsima, našavši se na kraju i u idealnom timu lige.

Angažman u Blue Dragonsima za Simonsa će biti „prvi izlet” u Evropu, za koji smatra da je sjajna prilika da nastavi svoju karijeru.

– Bio sam vrlo uzbuđen kada sam dobio poziv. Trener mi je izneo svoj savršeno osmišljen plan. Tu sam da igram fudbal i da budem ambasador igre – prokomentarisao je Simons za sajt American Football International.

Glavni trener „Zmajeva” Džejms Fajed iskazao je zadovoljstvo što su uspeli da u svoj tim dovedu takav talenat.

– Nije reč samo o njegovim fizičkim predispozicijama. Radi se o njegovom stavu koji nam je potreban. Ima vatru u sebi, motor koji non-stop radi. Smatramo da je on jedan od nedostajućih faktora koji nam može pomoći da osvojimo prvenstvo – izjavio je Fajed.

– Imali smo dobru sezonu, ali to nije bilo dovoljno. Ovaj tim ima šampionski kalibar, to zaslužuju, radili su za to. Naš je cilj da osvojimo titulu, da budemo najbolji u Srbiji, i uvereni smo da nam Ričard može pomoći u tome – zaključio je šef stručnog štava Blue Dragonsa.

U tome je saglasan i predsednik kluba Nikola Davidović.

– Smatram da smo ugovorili saradnju sa sjajnim sportistom koji će biti dominantna figura u našoj defanzivnoj liniji, i sa sjajnom osobom, kako na terenu, tako i van njega. Bio nam je potreban snažan i pametan igrač, kako bismo mogli da kontrolišemo liniju skrimidža. Naš glavni trener je uložio veliki napor u ovo i ne možemo da dočekamo da Ričard obuče plavi dres – izjavio je Davidović.

Ovo je drugo inostrano pojačanje za ekipu „Plavih zmajeva”. Podsetimo, oni su već ugovorili angažman sa iskusnim univerzalcem Majklom Kembelom koji će nakon dve sezone u Panterima iz Pančeva sada igrati za Beograđane.

Majkl Kembel od naredne sezone u Blue Dragonsima