Dejan Srećković (MVP): Titula se osvaja na treningu

2010
Polufinala JLS 2019
Foto: Pavle Krstić

Juniorski tim Black Hornetsa proteklog vikenda okitio se zlatnom medaljom i tako upisao u svoje stranice najveći uspeh u kratkoj istoriji svog kluba. Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Dejan Srećković, mladi kvoterbek Jagodinaca, koji je pobedi svog tima doprineo tačdaunom u prvom produžetku vrlo naporne utakmice.

MVP Kadetske lige 2016, grupa Jug

Budući da već ima slično priznanje, iz Kadetske lige 2016. kada je proglašen najboljim pojedincem u grupi Jug, Dejan Srećković je rekao da ona nisu došla preko noći i da su rezultat temeljnog rada celog kluba.

– Naš tim se vodi onim da se „titula osvaja na treningu”. Ovaj pehar je samo nagrada za sav uložen trud i napor svih nas. Drago mi je što sam nagrađen i titulom MVP. Da mogu, ovu nagradu bih podelio sa celim timom jer smo je svi podjednako zaslužili.

„Stršljeni” su se, očekivano, posebno pripremali za finalni meč, iako se suočavaju s nekoliko otežavajućih faktora. Pre svega, pojedini igrači studiraju u drugim gradovima, a loše vreme zahteva dodatni napor i žrtvovanje.

– Trenirali smo maksimalno svakog vikenda, a napomenuo bih i to da je preko leta posećenost treninga bila odlična. Informisali smo se od drugih ekipa o načinu igre koju je igrao drugi finalista i na taj način smo spojili sve kockice.

Dejan Srećković na početku karijere

Mladi kvoterbek je, osvrćući se na zaista istorijsko finale, istakao požrtvovanost i timski duh kao najjače oružje svog tima.

– U svakom trenutku smo pazili jedni na druge. Nema bitnih i manje bitnih igrača u timu, svi smo jednaki i svako je svoje zaduženje odradio odlično – ocenio je Srećković, dodajući da momke iz Inđije krasi uigranost i dobri pojedinci koji razigravaju ceo tim.

Juniorski tim Black Hornetsa se takmičio u grupi Jug, gde su im protivnici bili vršnjaci iz Kragujevca, Požarevca, Beograda i Zemuna. Taj ligaški deo prvenstva okončali su ubedljivo, na 1. mesto, gde su pored sve četiri pobede ostvarili i veliku gol-razliku – 163 data i samo 22 primljena poena, što je najveća postignuta razlika u poređenju sa ostalim konkurentima, iz obe grupe. Zanimljivo je da su ta 22 poena primili od samo jedne ekipe – Wild Boarsa, zbog čega Srećković upravo taj meč izdvaja, pored finalnog.

Dejan Srećković na početku karijere

– To je bio pravi test za nas, da li smo dorasli tituli šampiona. Na toj utakmici smo primili najviše poena, što nas je motivisalo da promenimo neke stvari u odbrani. Tada smo shvatili da smo zreli za veće stvari nego ranijih sezona.

A pred klubom su sada novi i veći izazovi. Već na proleće zaigraće u najvišem seniorskom rangu, a protivnici će im biti daleko iskusnije ekipe. Ipak, MVP Juniorske lige je optimista i veruje da će biti pravo osveženje u elitnom rangu.

– Imamo dosta vremena za pripremu, uprava kluba već uveliko radi na dovođenju inostranih pojačanja. Imamo dosta mladih igrača koji su spremni da se dokazuju i bore za startnu poziciju u timu. Mislim da nas čeka jedna dobra sezona.

Mladi igrači poput Dejana Srećkovića bez svake sumnje treba da budu uzor nekim „novim klincima”, ali i vršnjacima. Za njih on ima jasnu poruku.

– Trenirajte jače i jače, svakog dana. Stavite tim ispred uspeha pojedinca i uživajte u ovom sportu.