Stršljeni i Indiansi u finalu Juniorske lige Srbije

1627

Jagodina Black Hornets i Inđija Meridian Indians igraće u finalu Juniorske lige Srbije pošto su kao domaćini pobedili svoje rivale iz Vršca i Kragujevca – Lavove i Wild Boarse.

Jagodinska ekipa je pobedila Lavove sa 31 : 0, a iako je rezultat prilično ubedljiv, situacija na terenu bila je ipak borbena. U drugom meču u Inđiji, Indiansi su revanširali „Veprovima” za poraz u finalu 2013. pobedom od 12 : 6.

1Black Hornets – Lavovi 31 : 0

„Stršljeni” su do pobede došli sa postignuta četiri tačdauna, od kojih su, zanimljivo, dva postignuta iz odbrane i jedan iz specijalne postave. Dva presečana pasa za tačdaun upisali su David Jevremović i Aleksandar Milenković, dok je Strahinja Jevremović poentirao uspešnim vraćanjem kik-ofa. Jedini tačdaun iz napada pripisuje se Dejanu Srećkoviću koji je sa end-zonom povezao Davora Ivkovića u poslednjoj deonici igre.

Uz još jedan sejfti, te uspešan fild-gol, Hornetsi su izborili svoje dugo očekivano finale.

David Jevremović, jedan od kapitena „Stršljena”, izjavio je da rezultat možda jeste ubedljiv, ali ne prikazuje pravo stanje na terenu, budući da je ekipa iz Vršca opravdala svoj „lavovski epitet”.

– Pružili su odličnu i fer partiju. Mislima smo već okrenuti ka poslednjem stepeniku do ostvarenja našeg cilja. Iskreno se nadamo da će svi naši kapaciteti biti pokazani u finalu, koje čekamo godinama.

Rezultat

1/4 – 7 : 0
7 : 0 – intersepcija, 35 yd, D. Jevremović; PAT S. Jevremović
2/4 – 8 : 0
9 : 0 – sejfti
15 : 0 – vraćanje kik-ofa, 80 yd, S. Jevremović; PAT neuspešan
3/4 – 9 : 0
18 : 0 – fild-gol 20 yd, S. Jevremović
24 : 0 – intersepcija, 40 yd, Milenković; PAT neuspešan
4/4 – 7 : 0
31 : 0 – pas 5 yd, Srećković za Ivkovića; PAT S. Jevremović

2Meridian Indians – Wild Boars 12 : 6

U prvoj četvrtini Kragujevac je uglavnom uspevao da osvaja teren trčanjem kvoterbeka i greškama Indiansa. Međutim, domaćini su imali i dve izgledne prilike da poentiraju, ali su oba puta izgubili loptu tik pred end-zonom – prvi put je Aleksandar Borković famblovao nakon odličnog prodora od 30-40 jardi, a drugi put im je presečen pas.

Indiansi su malo disciplinovanije započeli novu četvrtinu i već na početku druge deonice poentirali su „kratkim” trčanjem Borkovića, ali je tome prethodilo njegovo dugo trčanje, kada ga je odbrana Boarsa sprečila da „načne” njihovu end-zonu. „Veprovi” su pak nastavili da forsiraju istu igru – koristili su svoju jaku ofanzivnu liniju koja je lepo oslabađala put kvoterbeku, ali nisu uspeli da to materijaliziju. Pored toga, nije viđen nijedan kompletiran pas – zapravo, u celoj četvrtini ih je bilo jedan ili dva.

Prva četvrtina se bukvalno preslikala i u treću. Kragujevčani su i dalje forsirali svoju igru te tako pokušavali da dođu do poena, Borković je drugi put famblovao u „crvenoj” zoni Wild Boarsa…

Poslednja četvrtina je konačno donela i rezultatko i igračko uzbuđenje. „Veprovima” se isplatila taktika, poentirali su trčanjem Đokića, čemu je prethodio prilično dug drajv, ali su im Indiansi izblokirali šut za ekstrapoen pa je rezultat bio izjednačen. Odmah zatim, Miloš Katić je odlično reagovao u specijali, vrativši kik-of za tačdaun. Dinamična igra se nastavila – „Divlji veprovi” su imali dobar napad, vrlo brzo su prešli ceo teren lepim i dugim pasom Đokića, da bi se onda Borković „iskupio” za dve ranije greške u „crvenoj” zoni, isforsiravši fambl i osvojivši završni napad. Međutim, Indiansi su morali da pantuju pa su pred sam kraj utakmice Kragujevčani imali loptu u rukama i teoretski su mogli da preokrenu rezultat u svoju korist.

U tome nisu uspeli, a Indiansi su izborili svoje drugo juniorsko finale.

Rezultat

1/4 – 0 : 0
2/4 – 6 : 0
6 : 0 – trčanje 1 yd, Aleksandar Borković; PAT neuspešan
3/4 – 0 : 0
4/4 – 6 : 6
6 : 6 – trčanje 8 yd, Aleksa Đokić; PAT neuspešan
12 : 6 – vraćanje kik-ofa 75 yd, Miloš Katić; PAT neuspešan