Prvo finale za kikindsku ekipu Orange Tribe

1284
Vesele devojke „Narandžastog plemena”

Završnica Ženske fleg lige Srbije ove sezone odgiraće se u Sremskoj Mitrovici, gde će se četiri najbolja tima takmičiti za prestižan naslov prvakinja Srbije.

Dva tima dolaze s dobrim iskustvom – tu su Kragujevčanke sa već osvojene dve titule i Valkire koje su četvrti uzastopni put u finalu. Međutim, prvi put u finalu našle su se „Ratnice” iz Čačka i Kikinđanke okupljene u ekipi Orange Tribe.

Prvi put od osnivanja ovaj tim se plasirao na završni turnir i to s najmlađim timom do sad. Devojke trenira i vodi Branislav Fekete, srpski reprezentativac, selektor muške fleg All star Sever ekipe i trener vicešampiona Srbije Pionirske fleg lige Srbije (U15).

Jelena Milošević

Kikindski tim sačinjen je od iskusnih devojaka i onih koje su ove jeseni prvi put zaigrale s jajastom loptom. Iskusne su Jelena Milošević, kvoterbek ženske reprezentacije Srbije, Bojana Milošević, kvoterbek i sejfti muškog All star Sever tima i pionirskog fleg tima Mamuta, zatim Tamara Milošević (centar) i Timea Antal (risiver). Drugi deo tima čine devojke kojima je ovo prva sezona, a to su Jasmina Jerković, Marija Vezmar, Sanja Štetin, Ivana Mršić, Mina Milosavljev i Nataša Šibul.

Sestre Milošević, koje treniraju od osnivanja tima, kažu da su prezadovoljne dosadašnjom igrom tima. Devojke su posvećene, motivisane i željne znanja.

– Trudićemo se da na finalnom turniru damo sve od sebe i da pokažemo da su srce, želja i posvećenost važni koliko i znanje i iskustvo. Nadamo se da će još dugo tim biti u sličnom sastavu i da će se još čuti za nas – izjavila je Jelena Milošević, reprezentativka Srbije.

Orange Tribe se u finale plasirao iz grupe Sever, gde su devojke u šest utakmica ostvarile tri pobede. Glavni trener Branislav Fekete kaže za naš sajt da plasman u završnicu nije slučajnost, očekujući veliku brobu u Sremskoj Mitrovici.

– Za ovo smo se spremali cele godine i očekivao sam to posle jedne sezone pauze. U finalu nas čeka velika borba i ispred nas su, pored Valkira koje su iz naše grupe, dve ekipe koje nam nisu igrački poznate. Ubeđen sam da će devojke dati sve od sebe i da će u finale ući spremnije nego ikad. Koji god da rezultat ostvare u subotu, ja ću biti ponosan na njih i njihov napredak – poručio je zadovoljno iskusni kvoterbek Mamuta Fekete.

Finalni turnir Ženske fleg lige Srbije odigraće se 25. novembra u Sremskoj Mitrovici, a početak je u 10 časova.