IN MEMORIAM: Nikola Stojanović (1988–2017)

1126

Nikola Stojanović, član kluba Blue Dragons iz Beograda, iznenada je preminuo 14. novembra na Malti, gde je živeo i radio od proteklog leta.

Nikola je u „Plavim zmajevimaa” igrao od 2006. do 2008. godine. Od 2009. godine bio je član Huntersa iz Vrbasa, a svoju karijeru od 2010. do 2013. godine nastavio je da gradi u timu Gorštaka (današnji Pirati) iz zemuna. U Dragonse se vratio ove godine, gde je u specijalnom timu odigrao svoju poslednju sezonu.

Svoju ljubav prema fudbalu preneo je i na Maltu, gde se s velikim entuzijazmom zalagao za fudbal i bio deo njihovog fleg tima.

Bio je posvećen i pisanju; trudio se da prenese svu svoju ljubav prema američkom fudbalu kroz veb-sajt Blue Dragonsa čiji je bio urednik.

Uprava kluba Blue Dragons oprostila se od svog saigrača rečima:

Nikola je svim svojim srcem živeo za fudbal. Zajedno s nama, rame uz rame, branio je jarde na poziciji defanzivnog beka. Voleo je ovaj sport kako na terenu tako i van njega. Ništa ne može zameniti prazninu koju je „Kiseli” ostavio onog dana kada nas je napustio. Napustio nas je prepoznatljiv osmeh u timu, koji je uvek bio spreman da uveseli, pomogne i učini sve da tim napreduje. Kako na terenu, tako i van njega borio se da uzdigne naš tim. Od tog kobnog dana, danas i svaki naredni, sve dok „Plavi zmajevi” lete, i Nikola će večno leteti s nama.

Srpska asocijacija američkog fudbala ovom prilikom izjavljuje duboko saučešće porodici Nikole Stojanovića, njegovim prijateljima, saigračima i Blue Dragonsima