Valkire u četvrtom pohodu na zlato

2990

Ženska fleg liga Srbije ove jeseni igrala se petu godinu zaredom. U dosadašnja četiri izdanja dva tima su osvajala šampionski naslov: Kragujevac Wild Cats 2013. i 2014, i Obrenovac Hawks 2015. i 2016. Obrenovčanke ovog puta neće braniti trofej, a priliku za to imaće ponovo „Divlje mačke”, zatim Kikinđanke i Čačanke, te Valkire iz Sremske Mitrovice kojima će to biti četvrti uzastopni plasman u finale.

Sirmium Valkyries postoje tek četiri godine. Od samog nastanka nizale su uspehe. Bile su treće, prošle godine su zauzele 2. mesto, a ove, ponovo u finalu Ženske lige Srbije i na korak od zlata. A sve pod trenerskom palicom Dejana Jašćura, inače i selektora ženske reprezentacije Srbije. Finalni turnir će biti održan u Sirmiumu 25. novembra 2017. godine.

Odlična ekipa sjajnih devojaka – osam Valkira igra za nacionalni tim Srbije: Tijana Mitrić, Maja Nikolić, Milica Popović, Marija Kotarlić, Aleksandra Munjas, Jelena Uverić, Marija Ljahović i Zorana Pavlov. Od ove sezone u Valkirama i sjajna Ana Maksimović.

Tijana Mitrić, sjajna devojka, dugogodišnja reprezentativka koja ima osvojeno srebro na Balkan Bowlu, standardna je u postavi Valkira. Kapiten je, a sticajem okolnosti promenjena joj je pozicija, pa umesto raning-beka, sada je kvoterbek, na poziciji koju je nasledila od Nikoline Dokić. Reč je izvrsnoj sportistkinji, pravom maestru, kako s jajastom loptom, tako i sa okruglom. Nedavno je na „Euroijadi” u Parizu osvojila zlatnu medalju sa svojim fakultetom u malom fudbalu. Spremno i odlučno predvodi i uvodi svoje saigračice u završni deo sezone.

Maja Nikolić je takođe reprezentativka, standardna Valkira, a povodom plasmana u finale Ženske fleg lige Srbije istakla je da je ponosna što je njena ekipa već četvrti put zaredom izborila učešće u završnici prvenstva i što je će imati priliku da se bori za šampionski naslov.

– Kao što i sam start Ženske fleg lige svake godine kreće sve kasnije, i sad već gazi duboko u jesen, tako su i Valkire na početku bile u stanju „hibernacije”. Kao rezultat naše usporenosti na prvom turniru, proizašao je poraz od strane mlade, ali uigrane ekipe devojaka iz Kikinde. Kako u životu, tako i u ovom sportu, neuspeh može biti veoma dobra motivacija za buđenje i realno sagledavanje činjeničnog stanja te smo tako naredni turnir započele sigurnije, psihički spremnije i sa uzavrelom sportskom žari. Izašle smo kao pobednice drugog turnira, a isto smo ponovile i na trećem, te smo tako obezbedile plasman u finale – osvrće se na minulu sezonu Maja Nikolić te dodaje da, bez obzira na navedene uspehe, dugogodišnje iskustvo u igranju ovog sporta je naučilo da opuštanja nikada nema.

– Mislim da i moje saigračice slično razmišljaju. Povodom ishoda na finalnom turniru imam samo da kažem onu staru: „Neka najbolje pobede!”

S njom se usaglasila i Marija Kotarlić, njena koleginica iz reprezentacije, koja je u Valkirama od samog početka.

– Odigrale smo tri turnira koji su bili veoma zahtevni i presudni za plasman na finalni turnir. Moramo još dosta da se potrudimo da bismo se izborile za šampionsku titulu, ali ozbiljno treniramo i mislim da imamo šanse da osvojimo ovu sezonu – istakla je Marija Kotarlić te pozvala navijače da dođu u subotu 25. novembra u Sremsku Mitrovicu i podrže svoje miljenice.