Kikinda, Sremska Mitrovica, Kragujevac i Čačak u finalu Ženske fleg lige Srbije

1739

Fleg timovi Orange Tribe, Sirmium Valkyries, Wild Cats i Angel Warriors plasirali su se na finalni turnir Ženske fleg lige Srbije koji će se održati 25. novembra u Sremskoj Mitrovici.

Sedam ekipa, podeljenih u grupe Sever i Jug, takmičilo se ove jeseni u ženskoj fleg fudbal konkurenciji. Nakon tri odigrana turnira u grupi Sever najbolji učinak ostvarile su devojke iz Sremske Mitrovice i Kikinde: Sirmium Valkyries i Orange Tribe, te tako izborile nastup u finalu. Bez finala ostale su Vučice iz Beograda.

Četiri ekipe u grupi Jug organizovale su dva turnira, a na osnovu tih rezultata u završnicu prvenstva plasirale su se ekipe Wild Cats iz Kragujevca i Angel Warriors iz Čačka, dok devojke iz Požarevca i Bora nisu našle mesto u završnici.

Sirmium Valkyries i Sremska Mitrovica ponudile su domaćinstvo finalnog turnira koje je zakazano za subotu, 25. novembar. Sva četiri tima odigraće međusobno po jedan meč, a onaj koji bude ostvario najbolji rezultat, biće novi prvak Srbije.

U prethodne četiri godine, od kada se igra Ženska fleg liga Srbije, samo dva tima podigla su pehar prvaka Srbije: Kragujevac Wild Cats 2013. i 2014, i Obrenovac Hawks 2015. i 2016.