Juniori, 3. kolo: Derbi Veprovima posle preokreta. Prva pobeda Pirata

1900
Foto: Milena Đorđev

Ekipe Wild Boars Kragujevac i Pirates Zemun pobedile su svoje protivnike u mečevima 3. kola grupe Jug, upisavši tako svoje prve trijumfe u ligaškom delu takmičenja.

Pirati su kao domaćini slavili sa 13 : 0 protiv Pastuva iz Požarevca. Do pobede su stigli u poslednjoj četvrtini, a njihove su lopte dva puta završile u protivničkoj end-zoni.

Foto: Milena Đorđev

Najpre je Luka Vukojević uhvatio lep pas Jovana Bojića, a zatim je i Nikola Stojanović utrčao u end-zonu i tako postavio konačan rezultat.

Rezultat

Team1234FT
Zemun Pirates0001313
Požarevac Pastuvi00000

1/4 – 0 : 0
2/4 – 0 : 0
3/4 – 0 : 0
4/4 – 13 : 0
6 : 0 – pas 30 yd, Jovan Bojić za Luku Vukojevića; PAT neuspešan
13 : 0 – trčanje 2 yd, Nikola Stojanović; PAT Srđan Holik

U drugom susretu 3. kola u grupi Jug, Wild Boarsi su sa gostovanja u Beogradu poneli nazad u Kragujevac prve poene, pošto su iz derbi susreta sa SBB Vukovima izašli kao pobednici, i to nakon preokreta u poslednjoj četvrtini.

Naime, prvo poluvreme utakmice proteklo je bez pogodataka, da bi nakon odmora prvi u vođstvo došli domaćini. Pas Stefana Spasića, dug 25 jardi, završio je u rukama Tiodora Grujovića u end-zoni, ali ih je nespušna konverzija 2 ostavila na prednosti 6 : 0. Držali su se Vukovi praktično do pred kraj meča, ali ih je jedna greška koštala pobede i praktično sigurnog plasmana u polufinala.

Prilikom pantovanja u četvrtom pokušaja napada, izveden je loš snep, lopta je prebacila pantera i tako pala u ruke Veprovima koji su dobrom reakcijom uspeli da poentiraju, a nakon uspešnog pretvaranja za 2 poena i preokrenu rezultat i dođu do važne pobede koja ih „drži u životu” i daje šansu za plasman u plej-of.

Rezultat

Pobednici ovog vikenda će igrati jedan protiv drugog u 4. kolu. Kragujevčani će kroz dve nedelje odmeriti snage s Piratima, dok Vukove očekuje teško gostovanje u Jagodini i poslednja utakmica u ligaškom delu prvenstva. Slobodni će biti Požarevljani.