Pioniri, 2. kolo: Indiansi i Pirate Dragonsi prvi put na terenima

1040

Pirate Dragonsi i Meridian Indiansi ugostiće Wild Boarse i Black Hornetse u 2. kolu Pionirske lige Srbije. Mečevi se igraju u nedelju, 15. oktobra.

Indiansi svoj put ka odbrani naslova prvaka Srbije počinju od 2. kola, budući da su pre dve sedmice odložili uvodni meč protiv vršnjaka iz ekipe Pirate Dragons. Ove sezone im je prvi rival jagodinski tim Black Hornets koji je u 1. kolu savladao ekipu Divljivh veprova. Uprkos mnoštvu novajlija koje predvodi nekolicina iskunijih igrača, Stršljeni su zabeležili važnu pobedu pa je izvesno da Inđijce očekuje pravi izazov.

Ipak, bogato iskustvo Indiansa i stručni tim koji vodi MVP seniorske lige Aleksandar Borković njihovi su glavni aduti u borbi za trofej.

Ovaj meč zakazan je u 11.00 sati na terenu Sportskog centra „Leje” u Inđiji.

Dva sata kasnije, od 13.00 h, na igralište OŠ „Sutjeska” u Zemunu istrčaće i Pirate Dragonsi, kombinovana ekipa Pirata i Plavih zmajeva kojima će duel s ranjenim Veprovima biti takođe premijerni ove jeseni.

Podsetimo – najmlađe takmičenje u tackle kategoriji organizuje se peti put zaredom. Igra se „7 na 7”, a pravila su nešto drugačija u odnosu na tackle starijih uzrasta. Početni udarac se ne izvodi, već jedna ekipa polazi u napad sa sredine terena. Na raspolaganju ima četiri pokušaja da pređe 10 jardi; nakon trećeg pokušaja bira da li će igrati i četvrti ili će predati protivnicima napad sa sredine terena. Ako se pak odluče da igraju četvrti pokušaj, i ne uspeju da pređu 10 jardi, protivnički tim kreće s mesta na kojem je napad završen.

Pored toga, u slučaju da se posle postignutog tačdauna ekipa odluči za PAT (point after touchdown), lopta se postavlja na 3 jarde od end-zone, odn. na 10 jardi, ako se opredele za TPC (two points conversion).