Sve spremno za početak Balkan Bowla. Obezbeđen „live streaming”

2243

Treći po redu Balkan Bowl, šampionat Balkana u američkom fudbalu, počinje danas u Somboru. Šest izabranih selekcija će se do nedelje 8. oktobra takmičiti u četiri kategorije, a događanja s terena Gradskog stadiona u Somboru moći će da prati uživo preko interneta.

Kao što je već poznato, na takmičenju učestvuju Srbija, Slovenija, Hrvatska i All star SEVER tim Saveza američkog fudbala Vojvodine (SAFV), te reprezentacija Bosne i Hercegovine koja se tek okupila i kojoj je će nastup na Balkan Bowlu biti prvo zvanično pojavljivanje.

Predsednik srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević iskazao je veliko zadovoljstvo što se po treći put u našoj zemlji organizuje jedan ovakav događaj s ciljem razvoja američkog fudbala i povezivanja nacionalnih saveza iz okruženja.

Koliko je naša zamisao o pokretanju jednog ovakvog takmičenja bila dobra, govori i podatak da ćemo ove godine ugostiti još više sportista nego prethodne. Svi imamo isti cilj, a to je razvoj američkog fudbala u regionu i povezivanje nacionalnih saveza, međusobna saradnja koja može ići samo uzlaznom putanjom, a Balkan Bowl i jeste pravi dokaz da smo na dobrom putu – rekao je predsednik Rakočević, poželevši svim učesnicima sreću i uspeh, da daju sve od sebe i da im ovo takmičenje ostane u lepom sećanju, koje će biti podstrek i za buduća okupljanja.

On je posebno istakao zahvalnost institucijama i organizacijama Grada Sombora koji su i ove godine ponudili domaćinstvo i svesrdnu pomoć u realizaciji ovog značajnog sportskog događaja za sve nas, kao i Savezu američkog fudbala Vojvodine.

Vukašin Simonović, koordinator tima za organizaciju Balkan Bowla 2017 ispred Srpske asocijacije američkog fudbala, rekao je da je Balkan Bowl svojevrstan siže američkog fudbala u regionu, manifestacija koja okuplja sve više takmičara i nacionalnih timova u različitim kategorijama fudbala, ali i polaznu tačku za saradnju i formiranje balkanske federacije.

Balkan Bowl je prilika i za razmenu iskustava, druženje, zajedničko učenje, a od ove godine, nadam se i prekretnica američkog fudbala u regionu. Naime, na sastanku predstavnika nacionalnih asocijacija američkog fudbala iz regiona biće potpisan protokol o saradnji asocijacija iz kojeg se u narednom periodu formira balkanska federacija koja će raditi na unapređenju američkog fudbala u celom regionu – najavio je Simonović.

Na ovogodišnjem Balkan Bowlu izabrane selekcije će se takmičiti u četiri kategorije:

  • U15 fleg fudbal (beskontakna verzija, za uzrast do 15 godina): Srbija, All star SEVER, Slovenija;
  • fleg fudbal u ženskoj konkurenciji: Srbija, All star SEVER, Slovenija;
  • fleg fudbal u muškoj konkurenciji (stariji od 15 godina): Srbija, All star SEVER, Hrvatska, BiH;
  • američki fudbal „9–9” seniori; Srbija, All star SEVER, BiH.

Organizatori Balkan Bowla su, u saradnji s portalima Srbijasport.net i Sportuzivo.tv, obezbedili prenose uživo preko interneta (live streaming), s dva terena Gradskog stadiona u Somboru, pa sva dešavanja možete pratiti na sledećim linkovima:

Pored takmičarskog dela, na predstojećem balkanskom prvenstvu biće organizovani i brojni drugi sadržaji: takmičenje igrača ofanzivne i defanzivne linije, seminari, prezentacije, klinike o prevenciji povreda u američkom fudbalu, o antidoping pravilima, o importima i slično.

DETALJAN RASPORED I SATNICU ODIGRAVANJA MEČEVA, TE SVIH PRATEĆIH DOGAĐAJA NA BALKAN BOWLU MOŽETE PREUZETI OVDE >>

Drugi put zaredom organizatori takmičenja su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), a u saradnji sa upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom „Soko” iz Sombora. Očekuje se da na šampionatu učestvuje preko 200 takmičara i takmičarki iz regiona.