SAFV izabrao četiri selekcije za treći Balkan Bowl

1292

Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV) i ove godine je koorganizator Balkan Bowla, a na trećem prvenstvu Balkana u Somboru predstojećeg vikenda učestvovaće drugi put, ovog puta sa četiri izabrane selekcije u sve četiri kategorije.

Vojvođani se i ove godine okupljaju pod nazivom All star SEVER i imaće muški, ženski i U15 tim u fleg fudbalu, ali i ekipu za tackle turnir „9–9”.

Pionirski uzrast (U15) će predvoditi kvoterbek Mamuta iz Kikinde Branislav Fekete kojem će u radu pomagati Jelena Milošević, a za Balkan Bowl su delegirali sledeće igrače: Vukašina Spasića, Aleksandra Stokića, Stefana Nema, Bojanu Milošević, Bogdana Injca i Luku Terzina – svi iz Kikinda Mammothsa, zatim Luku Juhasa (Sombora Celtis), Milana Stojanovića (Bečej Vidre), Ranka Vukovca (Sremska Mitrovica Legionaries), Arsenija Vidovića (Novi Sad Wild Dogs) i Radovana Kuvačića i Marka Žurkića (Inđija Indians).

Ženski fleg All star SEVER tim formirao je Stefan Janjušević iz Wild Dogsa, a za Balkan Bowl izabrao je sledeće igračice: Tijanu Todorović, Mariju Ranković, Bogdanu Marić, Anu Maksimović, Milicu Svonju i Jovanu Dimitrijević.

Vasa Vorkapić iz inđijskih Indiansa izabrao je ove igrače za muški fleg fudbal turnir: Vladimira Ikraša, Milana Jeftića, Aleksandra Blažića, Aleksandra Borkovića, Miloša Katića i Stanislava Ničetina – iz Indiansa; Olivera Ostojina, Gomboša Sabolča, Tamaša Horvata iz ekipe Grofovi Novi Kneževac, i Tihomira Todorova i Dušana Novakovića iz Kikinda Mammothsa.

Konačno, Nemanja Pavkov iz Sombora, zajedno sa svojim pomoćnikom Milošem Antićem, oformio je prvu tackle ekipu pod okriljem SAFV, a za tu priliku na roster je uvrstio 20 sledećih igrača: Nemanju Lugumerskog, Vladimira Injca, Vojislava Dedijera, Marka Babića, Zorana Subotića, Ognjena Ružića, Predraga Mandića, Marija Šapurića, Nikolu Prkosovačkog, Mirka Njagrića, Roberta Salmu, Stefana Tabačkog, Ivana Plevu, Aleksandra Vujina, Dragomira Grozu, Miloša Svirčeva, Marija Bira, Nemanju Krasića, Ivana Milićevića i Filipa Patrića.

Glavni trener ženskog fleg tima Stefan Janjušević rekao je da je Balkan Bowl sjajna prilika za upoznavanje i druženje sa selekcijama iz susednih zemalja, vikend ispunjen fudbalom i sjajnom zabavom.

– Mislim da u Somboru nikome neće biti najvažniji cilj pobeda, već promocija američkog fudbala i dokaz da sport ne zna za granice. Moj All star SEVER tim je spreman da odmeri snage s reprezentacijama Srbije i Slovenije.

Seniorski fleg tim igraće u subotu 7. oktobra sa Srbijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom; istog dana će i devojke ukrstiti snage sa selekcijama Srbije i Slovenije. Pionirski U15 tim sastaje se sa Slovenijom i Srbijom u nedelju 8. oktobra, kada će se okupiti i tackle tim te za pobednika odmeriti snage sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.