Petlići, U12: Veprovi pobednici turnira u Kraljevu

907

Na 1. turniru Fleg lige Srbije petilića, održanom u Kraljevu, pobedili su kragujevački Divlji veprovi, ostvarivši tri pobede. Na 2. mestu završili su Royal Crownsi, treći su bili Pirati, a na 3. mestu Orlovi iz Novog Beograda.

Novoustanovljeno takmičenje u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala startovalo je proteklog vikenda. Učestvovale su četiri ekipe:Novi Beograd Orlovi Sportex, Kragujevac Wild Boars, Zemun Pirates i domaćini Kraljevo Royal Crowns, dok su Black Hornetsi odustali od 1. turnira, pa su sve planirane utakmice s njima, shodno propozicijama takmičenja, registrovane službenim rezultatom 35 : 0 u korist protivnika.

Postignuti su sledeći rezultati:

Royal Crowns – Wild Boars 6 : 24 (0 : 12)
Black Hornets – Orlovi Sportex 0 : 35*
Pirates – Royal Crowns 20 : 22 (14 : 0)
Royal Crowns – Orlovi Sportex 38 : 0 (22 : 0)
Black Hornets – Royal Crowns 0 : 35*
Pirates – Orlovi Sportex 13 : 12 (13 : 6)
Pirates – Black Hornets 35 : 0*
Orlovi Sportex – Wild Boars 7 : 25 (7 : 19)
Wild Boars – Pirates 18 : 13 (6 : 7)
Wild Boars – Black Hornets 35 : 0*

Na kraju turnira ispred domaćina, učesnicima se zahvalio predsednik Kraljevskih kruna Srđan Ćosić, a govor je održao i predsednik SAAF Rade Rakočević, istakavši značaj formiranja novih selekcija i pokretanja takmičenja za najmlađe.

Svoj deci učesnicima su podeljene zlatne medalje „Kupa kralja” jer su svi klinci pobednici.

Prvi turnir organizovan je u sklopu velike sportske manifestacije u Kraljevu „Kup kralja”. Drugi turnir igraće se u Zemunu 21/22. oktobra.

Kraljevo osvojilo „Kup kralja”

U nedelju 1. oktrobra je odigrano prvo od četiri predviđena sportska takmičenja pod nazivom „Kup kralja”. Kraljevski klub američkog fudbala Royal Crowns ugostio je hrvatsku ekipu Sharks iz Dubrovnika. Utakmica se igrala u „7 na 7” formatu i nastupili su uglavnom juniori
oba tima.

I pored žestokih duela na terenu, susret je prošao u pravoj sportskoj i prijateljskoj atmosferi. Domaći su poveli spretnom reakcijom novajlije u RC timu Miloša Kneževića, koji je poentirao već u prvoj akciji utakmice, a odmah zatim je usledio i ekstrapoen Đorđa Simića. Nakon toga Krune su održavale visok tempo igre, te su preko pasova mladog kvoterbeka Filipa Đokića usledila poentiranja Miloša Markovića i Žarka Radulovića i na samom kraju Lazara Lazića, koji je presekao loptu i vratio u end-zonu „gospara”.

Ipak, jedan tačdaun su postigle Ajkule hvatanjem Krunoslava Curića, pokazavši borbenost, iako nisu imale dugačak roster za ovaj susret.

Nešto ranije pre ovog meča odigran je i prvi turnir za decu mlađu od 12 godina, a nakon toga, kao uvod u centralni sportski događaj, odigrana je i jedna seniorska fleg fudbal utakmica u kojoj je dubrovački tim savladao Krune rezultatom 25 : 6.

Prijateljstvo dva tima koje je započeto pre skoro tri godine i dalje se razvija, nakon tadašnje posete Kraljevčana Dubrovniku, a ovim učešćem na prvom „Kupu kralja” „gospari” su uzvratili posetu. Kako nisu imali dovoljno „dubok” roster, domaći tim je hrvatskoj momčadi „pozajmio” svoja tri igrača, koji su branili boje Dubrovnika. Prijateljstvo ova dva kluba je potvrđeno kroz dobro druženje i sportsko nadmetanje u čast 800. godina od krunisanja kralja Stefana Prvovenčanog u obližnjoj Žiči.

„Kup Kralja” je svečano otvoren pozdravnim pismom NJKV prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, u kojem je izrazio posebno zadovoljstvo što se organizuje ovaj sportski događaj u čast prvog kralja Srbije, istakavši da je posebno važna dobrosusedska saradnja kakvu grade dva tima iz Kraljeva i Dubrovnika.

Na kraju turnira u uručenja priznanja učesnicima, odlukom sudija, za najkorisnijeg igrača turnira je izabran Marko Miletić, kvoterbek tima Dubrovnik Sharks. Trofej „Kupa kralja” je podigao Strahinja Jovančević, mladi igrač Kraljevskih kruna.

Pehar, priznanja i medalje je uručio, te za pobednika turnira proglasio, gospodin Zoran
Dimitrijević ispred Organizacionog odbora Grada Kraljeva za proslavu Sabornih dana svetog kralja Stefana Prvovenčanog.

Pre 7. oktobra, kada će se proslaviti „Kraljevdan”, „Kup kralja” će se odigrati u još tri sporta: atletici, rukometu i fudbalu.