Pioniri, 1. kolo: Stršljeni protiv Veprića u Jagodini

875
Foto: Igor Lazarević (KAF Wild Boars)

U 1. kolu Pionirske lige Srbije U15 Black Hornetsi će u Jagodini dočekati vršnjake iz kragujevačkog kluba Wild Boars.

Kako smo već izvestili, najmlađe takmičenje u tackle kategoriji počinje ovog vikenda, a za naslov prvaka Srbije boriće se četiri tima. Prvu u nizu utakmica odigraće Black Hornetsi i Wild Boarsi u subotu 30. septembra na terenu FK Trnava u Jagodini.

Komšije u srcu Šumadije sreli su se i pre godinu dana, ali u Kragujevcu. Taj duel pripao je Stršljenima (bilo je 38:26 za tim iz Jagodine), a oba tima prvenstvo su okončala istim skorom 2–2. Ipak, zbog nešto bolje gol-razlike, Jagodincima je pripala titula vicešampiona.

Ovog vikenda trebalo je da meč odigraju i Meridian Indians i Pirate Dragonsi. Ta je utakmica odložena, a novi termin odigravanja biće naknadno ustanovljen i objavljen.

Podsetimo se da se Pionirska liga Srbije igra „7 na 7”. Početni udarac se ne izvodi, već jedna ekipa polazi u napad sa sredine terena. Na raspolaganju ima četiri pokušaja da pređe 10 jardi; nakon trećeg pokušaja bira da li će igrati i četvrti ili će predati protivnicima napad sa sredine terena. Ako se pak odluče da igraju četvrti pokušaj, i ne uspeju da pređu 10 jardi, protivnički tim kreće s mesta na kojem je napad završen. Osim toga, u slučaju da se posle postignutog tačdauna ekipa odluči za PAT (point after touchdown), lopta se postavlja na 3 jarde od end-zone, odn. na 10 jardi, ako se opredele za TPC (two points conversion).

Susret između Black Hornetsa i Wild Boarsa počinje u podne.