Juniori, 1. kolo: Mamuti i Legionari otvaraju sezonu

1302
Photo: Pixabay

Četiri utakmice nove sezone Juniorske lige Srbije pred nama su ovog vikenda. Takmičenje otvaraju Mamuti i Legionari u Kikindi u subotu 23. septembra, dok se preostali mečevi igraju dan kasnije.

Već po ustaljenom običaju, jesenja takmičenja u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala započinju momci uzrasta do 19 godina. Ove godine se 10 ekipa prijavilo za Juniorsku ligu, jedna više nego lane, što svakako ohrabruje, naročito ako se uzme u obzir da su se pojedini klubovi „vratili” nakon sezona pauze.

Među njima su vršački Lavovi koji su čak „preskočili” ovogodišnje seniorsko takmičenje u Drugoj ligi Srbije, ne bi li pažnju usmerili na podmladak. Zatim, nekadašnji vicešampioni Srbije Meridian Indiansi vraćaju se nakon dve godine, baš kao i Pastuvi iz Požarevca, te Mamuti iz Kikinde.

U 1. kolu 23. i 24. septembra na terene će istrčati momci iz osam klubova. Sistem takmičenja, podsećamo, osmišljen je tako da su ekipe podeljene u dve grupe po regionalnom modelu – Sever i Jug, igraće se jednokružno, a u svakoj grupi će u jednom kolu jedna ekipa biti slobodan.

U skladu sa usvojenim rasporedom takmičenja, predstojećeg vikenda igraće se sledeće mečevi:

Grupa SEVER

23. 9, 15 h
Kikinda Mammoths – Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries
FK ŽAK, Kikinda

24. 9, 13 h
Inđija Meridian Indians – Vršac Lavovi
SC Leje, Inđija

slobodni: Novi Sad Wild Dogs

Grupa JUG

24. 9, 13 h
Beograd SBB Vukovi – Zemun Pirates
Stadion BRK, Ada Ciganlija

24. 9, 15.30 h
Jagodina Black Hornets – Požarevac Pastuvi
FK Trnava, Jagodina

slobodni: Kragujevac Wild Boars

Pravo nastupa u Juniorskoj ligi Srbije (U19) ove godine imaju momci rođeni 1998, 1999, 2000. i 2001. godine, a minimalan broj igrača na rosteru je 15. Utakmice u ovoj uzrasnoj kategoriji igraju se „11 na 11” prema važećim IFAF pravilima.

Branilac titule je ekipa Wild Dogs koja je u prošlogodišnjem finalu pobedila Wild Boarse, dvostruke osvajače Trofeja „Veljka Makojevića”, sa 52 : 7. Obe ekipe započinju takmičenje od 2. kola.