NFL, 1. vikend: Sjajni Čifsi nadigrali šampione

423
Photo: Chiefs.com

Ekipa Kanzas Siti Čifsa na startu 98. sezone NFL šampionata iznenadila je aktuelnog šampiona Nju Ingland i na prepunom stadionu u Foksborou sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini savladali Patriote sa 42:27.

Briljirali su kvoterbek gostiju Aleks Smit koji je bacio četiri tačdaun pasa za 368 jardi i novajlija u timu Karim Hant.

Ekipa iz Masačusetsa je dobro počela meč i posle nepuna tri minuta Majk Gilisli je nakon sjajne postavke ofanzivne linije Patriota upisao prvi tačdaun i uz ekstrapoen domaći su poveli sa 7:0.

Do kraja prvog perioda Čifsi su izjednačili preko Demetrijumsa Herisa, a posle isto tako uzbudljive druge četvrtine, u kojoj su Patriote vodile 17:7 i u kojoj je Hant zabeležio prvi od tri tačdauna, Nju Ingland je na odmor otišao sa tri poena viška – 17:14

Tajrik Hil je tačdaunom u 6. minutu treće deonice vratio prednost Čifsima (21:17), a kada je Gilisli zabeležio treći tačdaun za Nju Ingland i Stiven Gostkovski dodao četiri poena, malo ko na stadionu je mogao da pretpostavi da će Tom Brejdi i njegova ekipa u poslednjoj četvrtini doživeti debakl.

Potop šampiona najavio je sjajni Hant sa dva tačdauna, a konačan udarac razmaženim navijačima Patriota zadao je Čarkandrik Vest. Nepogrešivi Brazilac Kairo Santos je dodao ekstrapoen za neverovatnih 21:0 i veliku pobedu Čifsa kojom su istakli kandidaturu za najviši plasman.

Legendarni Tom Brejdi je potpuno podbacio i imao je samo 16 kompletiranih pasova iz 36 pokušaja za 267 jardi, a pobedu gostiju pokvarila je povreda Ahilove tetive Erika Berija.

Izvor: Sportklub.rs