Stepović i dogodine u dresu Wild Boarsa

1450
Foto: Igor Lazarević (KAF Wild Boars)

Kragujevački Divlji veprovi produžili su saradnju s trenutno najboljim ofanzivcem u Srbiji Strahinjom Stepovićem, koji će i narednu sezonu provesti u redovima prvaka Srbije.

Iako su tek nedavno okončali sezonu u kojoj su odbranili titulu šampiona Srbije, kragujevački Divlji veprovi su već završili posao oko možda i najvećeg pojačanja za narednu godinu – na veliko obostrano zadovoljstvo.

Dvadesetpetogodišnji Kraljevčanin koji igra na poziciji risivera bio je najefikasniji igrač u šampionskom pohodu Veprova i pokazao se kao pun pogodak. Na osam utakmica uhvatio je 35 pasova za 504 jarda i 10 tačdaunova, a odličan je bio i u drugim segmentima, pa je ukupno osvojio 954 jarda i postigao 13 tačdauna.

Foto: Igor Lazarević (KAF Wild Boars)

Podjednako uspešan bio je i na međunarodnoj sceni, gde je svom timu pomogao da se domogne finala CEFL-a i najveće utakmice koji je jedan srpski tim odigrao na internacionalnoj sceni, protiv austrijskog giganta Swarco Raidersa.

On je istakao da je prezadovoljan organizacijom Wild Boarsa i da nije pogrešio kada je odlučio da se vrati u Srbiju posle višegodišnjih angažmana u jakim evropskim ligama, poput Nemačke, Švedske i Turske.

– Veoma sam zadovoljan proteklom sezonom. Cilj je bio osvajanje titule u domaćem prvenstvu, što smo i ostvarili, a finale CEFL-a je takođe jako veliki uspeh. Iskreno, nisam očekivao da je organizacija Divljih veprova na ovom nivou kada je trebalo da dođem, ali zaista nije bilo nikakvih problema i uvek su bili tu za sve što mi je bilo potrebno. Sve u svemu, veliki plus za organizaciju i drago mi je da vidim da klubovi u Srbiji napreduju i kao celokupne oragnizacije, ne samo na terenu – istakao je Stepović.

Zanimljivo je da će Stepović do početka seniorske sezone biti angažovan kao trener u mlađim selekcijama Veprova, pa će kragujevački podmladak tako imati prilike da uči od najboljih.

– Dosta mi znači uloga trenera, jer želim da učim i na tom polju, pa možda jednog dana, kada ne budem više mogao da igram fudbal, postanem trener. S druge strane, mislim da svaki tim treba ozbiljno da shvati rad sa mlađim selekcijama, jer su deca budućnost ovog, kao i svakog drugog sporta. Drago mi je što se u Divljim veprovima velika pažnja poklanja omladinskoj školi, čime su još jednom potvrdili da su na pravom putu – rekao je Stepović.

Ranim angažovanjem pojačanja Kragujevčani su pokazali da žele da ostanu u samom evropskom vrhu, ali i da u svakoj novoj sezoni odu jedan korak dalje.

– Očekujem još bolju sezonu nego prošlu, ali ne bih sada da komentarišem dok se ne skupimo u februaru i vidimo gde smo i šta smo. Cilj mi je da osvojim i CEFL, a onda već mogu da idem – zaključio je u šaljivom tonu Stepović.

Foto: Igor Lazarević (KAF Wild Boars)

Predsednik Veprova Nemanja Čalija otkrio je da mu je dovođenje Stepovića jedan od najdražih poteza, ali i poslednji na čelu kluba.

– Drago mi je što se klub na čijem sam čelu devet sezona razvija u pravcu uspostavljanja sistema na svim poljima. Dogovor sa Strahinjom za mene ima poseban značaj iz dva razloga. Prvi je taj što je poslednjih nekoliko godina u klubovima u kojima je igrao, kao i u reprezentaciji, pokazao da je najposvećeniji srspki igrač i da klub u kojem on igra mnogo dobija, a drugi što je ovo moj poslednji potez na mestu predsednika, jer zbog privatnih obaveza napuštam funkciju od septembra – rekao je Čalija, dodajući da se tokom seniorske sezone pokazalo da je dovođenje Stepovića pravi potez.

– Tada smo rešili da ga vratimo, a uz priču s njim, došli smo do dogovora da pored angažovanja za sezonu 2018. dođe već sada i bude trener juniora. Verujem da će Strahinja do kraja karijere ostati u Kragujevcu, kao i da je ovo samo početak pojačanja s kojima klub pregovara da dođu na duži period – izjavo je Nemanja Čalija.

Izvor: WildBoars.rs