Srpske sudije u humanitarnom meču – pod kacigama i pedovima!

2163

Sudije Udruženja sudija američkog fudbala (USAF) učestvovale su u utakmici humanitarnog karaktera u Austriji. Za tu priliku crno-beli dres i kačkete zamenili su dresovima, pedovima i kacigama!

Na poziv kolega iz Austrije, četvoro srpskih sudija odigralo je humanitarni meč između ekipa Zebras i Broncos u Beču, u subotu 5. avgusta. Reč je jubilarnom, desetom po redu susretu ovog tipa, s ciljem prikupljanja novca za dečju bolnicu MOMO i centar za palijativnu negu.

Iako je utakmica bila prijateljska, ovo je bila prilika da se i sudije pokažu u najboljem svetlu, tako da je pobedu ostvario Team Zebras rezultatom 55 : 12. Naše sudije su dale doprinos pobedi i dostojno su predstavile USAF SAAF.

Ovaj poziv je ujedno bio i prilika da se stane „s druge strane pištaljke” i oseti atmosfera koja vlada u timu, kao i povišeni adrenalin kome su igrači izloženi tokom meča. Izvesno je da će stečeno iskustvo svakako biti dragoceno prilikom organizovanja sudijskih klinika i da će pomoći boljem shvatanju igre od strane sudija.

U Udruženju sudija američkog fudbala nadaju se da bi slične akcije mogle da zažive i kod nas u skorijem periodu, te da će biti u prilici da se revanširaju austrijskim kolegama koje su ih sjajno primile.

Ovom prilikom USAF SAAF ističe posebnu zahvalnost klubu Klek Knights koji su im izašli u susret i omogućili korišćenje njihove opreme na ovom događaju.