Divlji veprovi održali trening kamp ekipi Mostar Eagles

1502
Foto: Wild Boars Kragujevac

Delegacija šampiona Srbije, Kragujevac Wild Boarsa, gostovala je minulog vikenda u Mostaru, gde je održala dvodnevni kamp američkog fudbala novoformiranom klubu Mostar Eagles, u okviru tradicionalne saradnje dva pobratimska grada.

Mostarski Orlovi osnovani su u aprilu ove godine i jedan su od četiri kluba u Bosni i Hercegovini, uz takođe novajlije Saltminerse iz Tuzle i Lavove iz Bijeljine, kao i iskusnije Spartanse iz Sarajeva koji su se čak nadmetali u regionalnim takmičenjima. Mostarci trenutno broje 12 igrača, ali interesovanje za ovaj sport u gradu na Neretvi svakodnevno raste, pa nema sumnje da će uskoro biti daleko brojniji.

U Eaglesima ocenjuju da je trening kamp s najboljim timom u ovom delu Evrope bio pun pogodak i da će im smernice koje su dobili, kako na terenu, tako i van njega, pomoći da se razvijaju u pravom smeru.

– Ekipa je u maloj vrsti šoka nakon odrađenog kampa, jer zaista niko od nas nije očekivao takve profesionalce kakav je tim iz Kragujevca. Naši pogledi na budućnost fudbala u našem gradu i budućnost nas Eaglesa sad kreće ka izvesnom dobru. Kampom smo i više nego zadovoljni. To je specijalna saradnja između nekoga sa ogromnim iskustvom i nekoga ko tek uči prve korake. Samim tim dolazi do izražaja žrtva i odricanje koje su podneli Veprovi, kako bi došli do nas. Cenimo i poštujemo tim i ime Kragujevca. Ovo je bila šansa za nas i ta šansa je stvorila velili optimizam. Igrači su srećni jer su tu, to je najvažnije – rekao je Alica Oglić, predsednik i igrač Eaglesa.

Foto: Wild Boars Kragujevac

Trenerski tim Kragujevčana, na čelu s defanzivnim koordinatorom i trenerom lajnbekera reprezentacije Srbije, a ujedno i jednim od najboljih srpskih igrača na toj poziciji Predragom Šćekićem, za dva dana pokazao je Orlovima mnoštvo novih stvari, a ugovoreno je da i ubuduće ostanu u kontaktu i pomognu im da konstantno unapređuju znanje.

– Na kampu s Veprovima naučili smo mnogo o odbrani koja je za nas bila dosta bitna. Do sada nismo imali priliku da učimo da igramo odbranu i to nam je bila velika boljka. Zapravo, svi smo veliki ljubitelji odbrane, ali nismo imali priliku da steknemo znanje od nekoga ko je u tom segmentu iskusan. S Predragom je to poprimilo novu boju, čovek je profesionalac kakvog ne viđate svaki dan, i u ova dva dana je to bilo nešto što se mora naučiti. S druge strane, Veprovi su nam dosta pomogli da podignemo mentalitet. Mnogo je toga što nismo znali – otkriva Oglić.

Puni optimizma, Eaglesi se okreću novim izazovima i daljem usavršavanju.

– Već za vikend putujemo u Split, na trening kamp The Growth of the Game, gde ćemo nastojati da pokažemo preneseno znanje i sve to zajedno usavršimo na treninzima. Turniri i liga u arena fudbalu dolaze, te moramo da budemo jaki, moramo da budemo pobednici, kao oni koji su nas edukovali prethodnog vikenda. Smatramo da ćemo posle svega toga biti zreliji i posetiti Kragujevac iduće godine. Saradnja u smislu deljenja znanja je već na snazi, ne mislimo da će biti potrebno ikada na sekundu zanemariti naše odnose. Nastojaćemo da zajedno gradimo pozitivnu priču i ostanemo veliki prijatelji. Dodao bih za kraj da je kamp podržao Auto Start d.o.o, Mostar i ovom prilikom bih se zahvalio ovlašćenom servisu za Hyundai i Fiat na podršci. Oni su bili prvi koji su prepoznali našu želju i rad – završio je Oglić.

Foto: Wild Boars Kragujevac

Kragujevčani u Mostar nisu otišli praznih ruku, već su novim prijateljima poklonili vrednu opremu, u vidu kaciga, pedova, pantalonica i ostale opreme za američki fudbal.

– Smatram da Mostar kao grad ima potencijal da se u njemu razvije ozbljan klub američkog fudbala. Momci su tek na početku, ali su željni da nauče i igraju ovaj sport. Svaki početak je težak, ali ako postave stvari kako treba, njihov put razvoja će ići lakše i brže u odnosu na ono što se dešavalo pre petnaestak godina u Srbiji. Oni od samog početka imaju od koga da uče, njihovo je samo da animiraju ljude i stvore kritičnu masu, a onda će sve ići lakše – zaključio je Predrag Šćekić, trener i igrač Veprova.

Izvor: WildBoars.rs