Devojke u opremi simbolično zatvorile sezonu

3626

U nedelju, 9. jula, u Zemunu je održana još jedna manifestacija koja promoviše američki fudbal na malo drugačiji način. Na terenu OŠ Sutjeska ljubitelji fudbala mogli su da vide prvi meč u ženskom teklu u Srbiji, kao i prvo takmičenje u fild-golu i pantu, uz tradicionalnu arenu 7 na 7.

Istorija je ispisana u Zemunu! Ženska sekcija kluba Pirati – Sirene, uz pomoć gošći iz Novog Sada, demonstrirala je da američki fudbal nije isključivo za muškarce. Rezultat je bio zanemarljiv, ali su obe ekipe uspele da postignu po jedan tačdaun. Svi su se sjajno zabavili, a bilo je i atraktivnih hvatanja i obaranja.

Održano je i takmičenje kikera i pantera. Pehar je u kategoriji fild-gol kući poneo Pančevac Željko Stegnjaja, dok je najbolji u pantu bio Nikola Vukas iz Bečeja.

Pirati ne bi bili Pirati kada ne bi organizovali i letnju arenu 7 na 7. Protivnik je bila iskusna ekipa Bedemi iz Smedereva, koji su vodili veći deo meča, ali su domaćini uspeli da preokrenu i slave sa 18 : 12. Poene za Pirate postigli su Janković i Selaković posle preciznih pasova Bojića, dok je pobedu doneo tačdaun Bućana, posle presečene lopte u svojoj end-zoni i trka preko celog terena.

Podsetimo da su Pirati i prošle godine u letnjem periodu organizovali promotivnu sportsku manifestaciju „Arena 7 na 7” na popularnom kupalištu Lido, a običaj popularizacije sporta nastavili su ove godine.

Devojke u opremi definitivno su obeležile nedelju u Zemunu i na simboličan način zatvorile sezonu. Pirati obećavaju da će se manifestacija održati i naredne godine, sa ambicijom da postane međunarodni događaj, sa učesnicima iz drugih zemalja regiona.

Fotografije: KAF Pirates Zemun