Ratnici su ponos Čačka

2606
Foto: KAF Angel Warriors

Malo je danas klubova, trenera, igrača, navijača, koji i dalje veruju u sport, u njegovu dobru stranu koja u drugi plan baca rezultat kao obične brojke i u žižu stvari prepozna ono pravo – druženje, ljubav, smisao…

Sezona je ostala iza Angel Warriorsa iz Čačka. Tri pobede uz dva poraza i prilika u poslednjem kolu da se obezbedi baraž – to je ono što se nalazi po sajtovima i tabelama. Ali, nešto sasvim drugo neće ostati iza, već će je ovi momci nositi ponosno svaki dan narednih godina, nadamo se i uspešnih, jer to mora doći na kraju, kao šlag na tortu.

Klub je godinama slabio iz ranga u rang, odlazili su mnogi igrači, sve manje i manje zainteresovane dece bilo je u Čačku. Ipak, usledila je akcija nekolicine momaka, na koju bi ceo grad trebalo da bude ponosan. Skupili su se jedno veče i prosto, bez ikakvog straha i razmišljanja, odlučili da svoj voljeni klub vrate na noge i na mesto gde mu je godinama i bilo. Osnovano je novo rukovodstvo, na čelu kluba stigao je Dragan Pavlović iz Čačka, i reforme su počele. Nakon dugih meseci pregovora i rada, klub je ponovo počeo da liči na sebe. Obezbeđeni su uslovi za pripreme, oprema takođe, teren za predstojeću sezonu, i sve, naravno, uz pomoć nekoliko sponzora koji su prepoznali pravu vrednost celokupnog plana i odlučili da stanu iza njega.

Kako se sezona približavala, stvari su redom rešavane, jedna po jedna, i start je usledio izvan svih očekivanja – u normalnim okolnostima i pozitivnoj atmosferi. Čačak je ponovo postao grad američkog fudbala. Tribine su bile ispunjene, atmosfera ponovo prepoznatljiva, i jedino što je na kraju izostalo, bio je rezultat. Ta četiri broja s dve tačke između. Nakon dva startna poraza, usledila su tri velika trijumfa i na kraju gol razlika je odlučila da Ratnici ostanu bez baraža ove sezone.

Pobeda van terena je ipak bila mnogo veća. Oformljen je juniorski tim, veliki broj dece je došao u klub da svoj talenat i dobru volju iskaže na najbolji način. Još jedna velika stvar predstavlja i fleg tim Čačana, koji će prvi put u istoriji ovog sporta u tom gradu biti sačinjen od devojaka!

To su samo neke od stavki, onih pravih, koje daju na smislu sporta. Rezultat bude i prođe, ali dati mogućnost deci da se razvijaju na pravilan način, steknu nove prijatelje, nauče disciplinu i pravilan odnos prema radu, to je nešto nemerljivo, i to je ono što je sport u suštini.

Premijerna sezona je okončana, uskoro kreću pripreme za narednu i još mnogo toga je pred Čačanima. Ali, oni su svoju pobedu već ostvarili, i na to treba da su ponosni svakog dana, kada na terenima vide nove dečake i devojčice kako se bore za svaki jard, svaki inč… Toga nema po sajtovima, a trebalo bi da ga je mnogo više.

Tekst napisao: Bogdan Pavlović (KAF Angel Warriors)