Baraž meč: Panthers (PA) vs Mammoths (KI)

1850
Ilustracija: KAF Panthers Pančevo

Ekipe Mammoths i Panthers odigraće u nedelju, 25. juna, baraž meč za plasman, odn. opstanak u Prvoj ligi Srbije. Mamuti čekaju dugo priželjkivani plasman u viši rang, dok se Panteri bore za opstanak.

Kikindski Mamuti su se s tri pobede i dva poraza plasirali na 2. mesto Druge lige Srbije, ali zahvaljujući pre svega boljoj gol-razlici u trouglu s timovima iz Čačka i Bora. Reklo bi se – i sreća ih je poslužila, ali svakako ne nezasluženo. Treću godinu zaredom igraće u doigravanju za plasman u viši rang, a ovog puta pred sobom imaju veliki izazov – pančevačke Pantere.

Kvoterbek kikindske ekipe Branislav Fekete daje ulogu favorita Pančevu jer igraju na domaćem terenu, a i stalni su prvoligaši, ali jednako ističe da njegov tim neće doći s „belim zastavama” te da će se boriti do poslednjeg zvižduka.

– Kao i prošle godine, izgubili smo dve utakmice u regularnom delu i tako se „oslonili” na svoje protivnike, da nam kroje sudbinu baraža. Ove godine je bila teža situacija, ali opet smo uspeli da se nađemo u doigravanju, kako bismo se borili za još jednu šansu za plasman u elitni rang – kaže Fekete, podsećajući da Mamuti igraju petu baraž utakmicu u poslednjih osam godina, po čemu su „najiskusnija ekipa u porazima”.

Fekete pak misli da njihovi protivnici nikad nisu bili u sličnoj situaciji, što igračkom, što na tabeli, u čemu vidi šansu svojih saigrača.

I istina – Panteri su se suočili s najlošijom sezonom u istoriji kluba. To je, kako sami navode, pomalo iznenađujuće, jer je prošla sezona, u kojoj su igrali u polufinalu, bila odlična te su od ove imali pozitivna očekivanja. Međutim, brojne povrede nosilaca igre, smena generacije, kao i određeni organizacioni problemi, doveli su do toga da dočekaju baraž te da se bore za opstanak u prvoligaškom društvu.

Zbog toga, kako kažu, nepoznata im je situacija u kojoj su se našli, i gledajući taj aspekt, smatraju da su Mamuti u prednosti. Ipak, daće sve od sebe da u nedelju izbore opstanak i dokažu da im je mesto među najboljim ekipama u Srbiji.

Bratislav Bošnjak, hvatač i jedan od najiskusnijih među Panterima, rekao je da je reč o vrlo važnoj utakmici za obe ekipe, te da smatra da nema favorita.

– Ulazimo u ovaj susret znatno oslabljeni. Nekoliko startera neće igrati, a nekoliko je pod znakom pitanja. Kikinda već nekoliko godina učestvuje u doigravanju, što pokazuje njihov kvalitet. Izdvojio bih njihovog kvoterbeka, reprezentativca i izuzetnog igrača.

Panteri i Mamuti će prvi put odmeriti snage u nedelju 25. juna, na terenu SRC Mladost u Pančevu. Početak susreta je u 16.00 sati.