6. kolo PLS: Vukovima gradski derbi i „Belgrade Bowl”

2590
Foto: Stefan Ugljevarević

SBB Vukovi su ubedljivom igrom pobedili u meču 6. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije ekipu Blue Dragons sa 33 : 9, nanevši im tako prvi poraz na terenu u sezoni.

Sjajan niz Zmajeva od pet uzastopnih pobeda prekinuli su aktuelni vicešampioni Srbije SBB Vukovi koji su kao domaćini u gradskom derbiju pobedili lokalne rivale. Poveli su Zmajevi u prvoj četvrtini fild-golom Uroša Jovića, ali je potom „na scenu” stupio kvoterbek Vukova Luis Kindl koji je od pet postignutih tačdauna Vukova zaslužan bio za četiri – tri puta je s loptom u end-zoni spojio Marka Marića, Marija Lugonju i Vojina Milića, a da je jedan od retkih kvoterbeka u Srbiji koji ume i može da poentira i trčanjem, pokazao je u poslednjoj četvrtini, istrčavši 40 jardi za 33 : 3 i mirnu završnicu. Istina, ko će poneti trofej „šampiona Beograda” već se dalo nagovestiti u trećoj deonici meča, koju je novim tačdaunom otvorio i trkač Dvejn Brejdi.

Konačan rezultat postavio je već uspešan tandem ofanzive Blue Dragonsa Zlatić–Nikolić. Njihova ekipa sada se okreće novom duelu protiv GAT Dukesa iz Novog Sada, poslednjem u regularnom delu sezone, koji se ujedno računa za CEFL Kup jer će se pobednik plasirati u finale tog regionalnog takmičenja.

Savez američkog fudbala Beograda dodelio je pobedniku meča – SBB Vukovima – pehar osvajača ovogodišnjeg Belgrade Bowla.

Mesto: Beograd, FK BASK
Datum i vreme: 27. maj, 16.15 h
Sudije: R. Jonović (R), K. Milojković (U), A. Dašić (HL), S. Kobilarov (LJ), B. Ćirić (FJ), M. Čolović (SJ), B. Perić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 3
0 : 3 – fild-gol Uroš Jović
 2/4 – 13 : 0
6 : 3 – pas 50 yd, Luis Kindl za Marka Marića; PAT neuspešan
13 : 3 – pas 34 yd, Kindl za Marija Lugonju; PAT Todorović
 3/4 – 14 : 0
20 : 3 – trčanje 8 yd, Dvejn Brejdi; PAT Todorović
27 : 3 – pas 3 yd Kindl za Vojina Milića; PAT Todorović
 4/4 – 6 : 6
33 : 3 – trčanje 40 yd, Kindl; PAT neuspešan
33 : 9 – pas 41 yd, Mladen Zlatić za Milana Nikolića; TPC neuspešan