5. kolo PLS: Indiansi se revanširali Legionarima

2045

Meridian Indiansi pobedili su Legionare na gostovanju u Sremskoj Mitrovici sa 13 : 7, ubeleživši tako svoju drugu pobedu u sezoni, izjednačivši se sa svojim današnjim rivalima na tabeli.

Prvo poluvreme obeležila je prilično „rastrzana” igra s mnogo faulova. Napad Legionara forsirao je igru pasom, ali je odbrana Indiansa odlično reagovala, napravivši čak četiri intersepcije. Mitrovčani su „načeli” end-zonu gostujuće ekipe tri puta, ali su im sva tri tačdauna poništena zbog načinjenih prekršaja. S druge, osim nerealizovanog napada i nešto bolje odbrane, ekipa iz Inđije nije mnogo pokazala.

I početkom drugog poluvremena nastavila se slična igra, ali su prvi u vođstvo došli domaćini, trčanjem kvoterbeka Dementa. Međutim, Dement je potom „famblovao”, što se ispostavilo kao prelomni trenutak u meču, posle čega su Indiansi preuzeli inicijativu i pokazali se kao dominantnija ekipa na terenu. Tandem Blek – Borković je konačno „proradio” pa su Inđijci zahvaljujući njima izjednačili rezultat.

Imali su Indiansi priliku da uđu u mirniju završnicu, ali je Darko Klasan u „crvenoj zoni” protivnika promašio fild-gol. Ipak, trenutnu nestabilnost ispravili su ponovo kvoterbek Blek i mladi hvatač Stefan Borković za dragocenih 13 : 7 u poslednjoj četvrtini. U toj završnoj fazi meča, u kojoj je viđeno i dosta prekršaja na obe strane i nervoza u igri, Legionari su pokušavali da svojim najjačim oružjem, dugim pasovima, nadoknade zaostatak, ali ti pokušaju im nisu urodili plodom.

Legionare čeka kroz dve sedmice teško gostovanje u Kragujevcu protiv „ranjenih Veprova”, a Indiansi će put Sombora, gde ih čekaju Celtisi.

Mesto: Sremska Mitrovica, FK Radnički
Datum i vreme: 13. maj, 16.30 h
Sudije: P. Pavlović (R), A. Dašić (U), G. Arizanović (HL), M. Mikolić (LJ), B. Perić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 0 : 0
 3/4 – 7 : 7
7 : 0 – trčanje 10 yd, Tajler Dement; PAT Marko Dukić
7 : 7 – pas 25 yd, Bler Blek za Stefana Borkovića; PAT Darko Klasan
 4/4 – 0 : 6
7 : 13 – pas 25 yd, Blek za S. Borkovića; PAT neuspešan