5. kolo PLS: Panthers (PA) vs SBB Vukovi (BG)

1616

Duel između Pantera i SBB Vukova otvoriće 5. kolo SPORT KLUB Prve lige Srbije. Utakmica je na programu u subotnjem „matine terminu”, 13. maja od 11.30 h.

Ekipa od koje se mnogo više očekivalo u sezoni, Panthers iz Pančeva, predstojećeg vikenda igra drugu u nizu od tri „nezgodne” utakmice. Nakon teškog gostovanja u Kragujevcu pre dva vikenda, sada im sledi duel protiv najtrofejnije srpske ekipe i kluba koji pretenduje da vrati šampionski pehar u svoje odaje. Jasno je kome u ovom susretu ide epitet favorita.

Bez nekoliko iskusnih oslonaca u ekipi, Pančevci su svoje snage usmerili na podmlatak, a dolazak dva importa, ispostavilo se, ne može da u potpunosti nadomesti ono što bi ekipu svrstalo u izvesne učesnike plej-ofa, poput prošlogodišnje. Bez pobede u sezoni i sa 130 primljenih i tek 47 datih poena, pozicija u kojoj se nalaze pred Vukovima ne uliva nadu da bi se dosadašnji skor mogao popraviti.

Ipak, razume se da ih to nikako ne degradira u takmičarskom, sportskom smislu, pa Vukovi putuju u obližnje Pančevo s jednakim ambicijama, bez obzira na trenutni kvalitet protivnika.

Jasno je, međutim, da se repriza prošlogodišnjeg polufinala u plej-ofu ne može očekivati, ali borbenosti sasvim sigurno neće nedostajati.

Panteri će „beogradski čopor” ugostiti u svom uobičajenom okruženju – na terenu Sportsko-rekreativnog centra „Mladost”, a kik-of je, podsećemo, u 11.30 h.