5. kolo PLS: Blue Dragons (BG) vs Wild Boars (KG)

2353
Foto: Igor Lazarević

Najinteresantniji duel predstojećeg 5. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije bez svake sumnje biće onaj između ekipa Blue Dragons i Wild Boars – dva do sada neporažena tima koji dele čelo tabele.

Aktuelni prvaci Srbije dolaze u Beograd, te posle dve sedmice odmora i lakog zadatka protiv Pančeva u prošlom kolu, sledi im veliki izazov protiv ekipe koja po svemu sudeći igra svoj najbolji fudbal u istoriji kluba. S druge strane, Zmajevi bez vikenda pauze, i posle gostovanja u Inđiji, pred sobom imaju prvog jačeg protivnika u sezoni, što će za ovu beogradsku ekipu biti ujedno i prvi veliki test.

– Ova utakmica je svakako naš najteži ispit do sada, nadamo se da ćemo ga položiti – započeo je svoju izjavu za naš sajt Uroš Jović, vajd-risiver i kiker Zmajeva, jedan od istaknutijih igrača na prethodnom meču sa Indiansima.

– Za razliku od prethodne utakmice u Inđiji, gde nam nije igralo nekoliko prvotimaca, sada ćemo biti dosta jači. Nadamo se da će vođa našeg napada, kvoterbek Mladen Zlatić, biti raspoložen kao i do sada, te da će odbrana pružiti odličnu partiju, kao po običaju – rekao je Jović.

Podsetimo, Mladen Zlatić je na prethodne četiri utakmice prebacio skoro 800 jardi, a 11 bačenih pasova završilo je u end-zoni protivnika. Odbrana je pak primila najmanje poena od svih prvoligaša – samo 21.

Uz konstataciju da im u goste dolazi sastav koji ima odličnu sezonu na dva fronta, i u prvoj ligi i u CEFL takmičenju, Jović ističe da će on sa svojim saigračima dati sve od sebe da posle predstojećeg duela ostanu neporaženi.

Ovaj susret, kao i svi ostali prvoligaški, odigraće se u subotu 13. maja. Stadion FK Heroj u Jajincima mesto je na kom će odmeriti snage Zmajevi i Veprovi, a kik-of je u 16.00 sati.