Aktuelni šampioni Srbije 11. tim u Evropi

1373

U izboru specijalizovanog sajta American Football International kragujevačka ekipa Wild Boars zauzima 11. mesto na prvoj ovogodišnjoj listi najboljih timova Evrope.

Kako se navodi na sajtu, ovoj odluci doprineo je perfektan učinak u dosadašnjem toku sezone, u kom su na domaćoj sceni savladali najveće rivale, beogradske Vukove i novosadske Vojvode, te napravili veliki korak ka prvom mestu u ligaškom delu.

Pored toga, u regionalnoj ligi CEFL nadigrali su turske šampione Koç Rams i od finala s jednom od najboljih ekipa u Evropi Tirol Swarco Raiders, deli ih samo pobeda nad mađarskim timom Budapest Cowbells. U obzir je uzeta i prošlogodišnja titula šampiona Srbije.

Prvi na listi su dvostruki uzastopni šampioni Evrope i prvaci Nemačke u poslednje četiri godine New Yorker Lions iz Braunšvajga, a zatim upravo austrijski Swarco Raiders, trostruki osvajači EuroBowla, koji su prošle godine poraženi u finalu od Lavova.

Slede ih tri nemačka kluba: Schwäbisch Hall Unicorns, Dresden Monarchs i Kiel Baltic Hurricanes, zatim idu najtrofejniji evropski tim Vienna Vikings (pet evropskih titula i isto toliko finala), švedski šampioni Carlstad Crusaders, nemački prvoligaši Frankfurt Universe i Saarland Hurricanes, a ispred Veprova je još samo italijanski prvak Milano Rhinos.

Listu prvih 20 timova u Evropi pogledajte u donjoj ilustraciji.