4. kolo PLS: Lak trijumf Veprova protiv Pančevaca

995

Novu ubedljivu pobedu ostvario je aktuelni šampion Srbije, KAF Wild Boars iz Kragujevcu, pošto je kao domaćin nadigrao goste iz Pančeva i slavio rezultatom 48 : 6.

Divlji veprovi su do poluvremena stekli nedostižnu prednost od 42 : 0 i praktično već tada odredili ishod susreta. Startna postava započela je meč, ali su već od kraja prve četvrtine priliku dobili igrači koji su imali manju minutažu minulih utakmica. Osim već iskusnog tandema Ijan Maginis – Strahinja Stepović, u poentere su se upisali i hvatač Filip Nedeljković, trkač Mihailo Novaković te lajnbeker Mladen Belković, nakon dobre reakcije u odbrani. Kormilo u napadu preuzeo je reprezentivni kvoterbek, mladi Aleksa Đokić.

Atraktivan potez u toj prvoj deonici meča imala je i ekipa Pančeva, kada je Dejan Gligorić presekao pas Veprova u end-zoni.

Đokić i Petar Goić su u drugoj četvrtini postigli novi tačdaun za svoj tim, ubrzo za njima i defanzivni bek Alen Ramzi, koji je vraćanjem interspecije od 70 jardi postavio rezultat na poluvremenu 42 : 0.

Nakon odmora, u trećoj četvrtini, počasne poene za gostujući tim dao je Bratislav Bošnjak na pas Stefana Spasića, i to je bilo sve što su, sad već oslabljeni Pančevci, postigli u ovom susretu.

Konačan rezultat postavio je na kraju reprezentativac Veprova Đorđe Petrović, istrčavši 70 jardi posle „oporavljenog fambla”.

Mesto: Kragujevac, stadion „Čika Dača”, teren s veštačkom travom
Datum i vreme: 30. april, 15.00 h
Sudije: P. Pavlović (R), V. Gredeljević (U), D. Petrović (HL), J. Vamović (LJ), M. Perić (BJ)

Rezultat

1/4 – 28 : 0
7 : 0 – pas 5 yd, Ijan Maginis za Strahinju Stepovića; PAT Petar Goić
14 : 0 – pas 15 yd, Aleksa Đokić za Filipa Nedeljkovića; PAT Goić
21 : 0 – vraćanje intersepcije 8 yd, Mladen Belković; PAT Goić
28 : 0 – trčanje 5 yd, Mihailo Novaković; PAT Goić
2/4 – 14 : 0
35 : 0 – pas 80 yd, Đokić za Goića; PAT Goić
42 : 0 – vraćanje interspecije 70 yd, Alen Ramzi; PAT Goić
3/4 – 0 : 6
42 : 6 – pas 15 yd, Stefan Spasić za Bratislava Bošnjaka; TPC neuspešan
4/4 – 6 : 0
48 : 6 – fumble recovery, Đorđe Petrović, 70 yd; PAT izblokiran

Kragujevčani će u 5. kolu gostovati u Beogradu, gde se sastaju s Blue Dragonsima, a Pančevce očekuje još jedan veliki izazov – SBB Vukovi – i to na domaćem terenu.