1. kolo TLS: „Rovovska” pobeda Vitezova

2744

U drugoj utakmici Treće lige Srbije, grupa Sever, koja se odigrala u Zrenjaninu po izuzetno lošem vremenu, Vitezovi iz Kleka su uspeli da pobede Ajkule iz Šapca sa 12 : 6.

Tokom celog meča vođena je prava rovovska bitka za svaki jard terena. Odbrane su bile mnogo jači deo oba tima, a podatak da je na celom meču viđen samo jedan kompletan pas, govori o tome koliko su pre svega uslovi za igru bili teški, ali i koliko su odbrane bile dominantne.

U prvoj četvrtini, koja je protekla bez poena, obe ekipe su ispitivale snage, a odbrane odlično zaustavljale napade protivnika. U drugoj etapi, uz kišu koja je sve više pojačavala, pojačavao se i pritisak odbrane na protivničke napade. Jedini poen u ovoj četvrtini, naravno i u poluvremenu, viđen je praktično od odbrane gostiju koji su loše izvođenje panta ekipe Kleka iskoristili da pokupe loptu u end-zoni i poentiraju. To je bio jedan od čak četiri fambla napada Vitezova.

U drugom poluvremenu Klečani su povezali svoje redove, izvršili nekoliko ključnih izmena, kad je na mesto kvoterbeka stao Luka Škorić, čime je napad domaćina postao mnogo produktivniji. Tako su i postigli prvi tačdaun i to nakon odličnog pasa od 12 jardi; Luka Škorić je spojio s loptom Jovana Kleuta. To je bio jedini kompletiran pas na celoj utakmici. Inače, Vitezovi su i pre i posle tog tačdauna, igrom trčanja preko Dragomira Milanovića i Ivana Pleve „načeli” odličnu odbranu Ajkula.

U poslednjoj četvrtini nastavili su u istom stilu i trčanjima su razarali odbranu Šapčana koja je polako popuštala. Na manje od četiri minuta do kraja poentirao je „snikom” Luka Škorić i time postavio konačan rezultat.

Ajkule su sve pokušavale da se vrate u meč, ali nisu mogli apsolutno ništa da urade pored granitne odbrane Vitezova.

Željko Đajić, glavni trener Vitezova, uputio je čestitke obema ekipama i izrazio nadu da će njegov tim nastaviti u istom ritmu, do ostvarenja novih pobeda.

– Vreme je stvarno bilo loše za igru, no momci su se trudili da daju sve od sebe. Neke lepe igre nije bilo previše, ali imali smo znanja i volje da odigramo do kraja kako treba i zabeležimo jako bitnu pobedu. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu jer nas već sledeći vikend čeka meč u Zemunu, gde idemo takođe na pobedu i osiguravanje što bolje pozicije pred plej-of – rekao je Đajić.

Mesto: Zrenjanin, Vojni stadion
Datum i vreme: 23. april, 13.00 h
Sudije: M. Kosi (R), A. Ereš (U), G. Arizanović (HL), D. Jakšić (LJ), A. Mažar (BJ)

Rezultat

Team1234FT
Klek Knights006612
Šabac Sharks06006

1/4 – 0 : 0
2/4 – 0 : 6
0 : 6 – pokupljen fambl; TPC neuspešan
3/4 – 6 : 0
6 : 6 – pas 21 yd, Škorić za Kleuta; TPC neuspešan
4/4 – 6 : 0
12 : 6 – snik, Škorić; TPC neuspešan